23948sdkhjf

DTU og TotalEnergies i nyt samarbejde om hybridkraftværker og brintteknologier

DTU og TotalEnergies har underskrevet en hensigtserklæring, der baner vejen for et samarbejde om forskning og uddannelse inden for grøn energi. 

- Vi er glade for at udvide forskningssamarbejdet med TotalEnergies i jagten på flere grønne energiløsninger. DTU er anerkendt globalt for sin forskning i vedvarende energikilder. Dette samarbejde vil fokusere på fremragende forskning og nye teknologier inden for vindenergi og hybridsystemer, hvilket er helt essentielt i omstillingen til en mere klimaneutral energiproduktion, siger rektor Anders Bjarklev i en pressemeddelelse.

Forskningscentret bliver en del af DTU Vindenergi og kommer til at ligge på DTU Risø Campus, hvor det skal understøtte DTU's strategi og ambition om styrkelse af omstillingen til et bæredygtigt samfund gennem forskning i vindenergiteknologier.

Centret vil etablere et forskningsprogram for grøn energi, der inkluderer hybridkraftværker og brintteknologier. Det omfatter opførelsen af et pilothybridkraftværk til at supplere det eksisterende anlæg på DTU Risø Campus.

Offshore vind og hybrid

Parterne vil også undersøge mulighederne for at samarbejde om andre forskningsprojekter, eksempelvis udviklingen af den næste generation af vind- og havvindteknologier, inklusive flydende havvindteknologier, men man ønsker også at afsøge andre områder inden for grøn energi.

- Vi er glade for etableringen af DTU-TotalEnergies Excellence Center for Clean Energy, der gør det muligt for at os at udvikle og demonstrere omkostningseffektive og pålidelige teknologiløsninger inden for offshore vind- og hybridsystemer. Dette center er endnu et skridt på vejen mod vores mål om at være CO2-neutrale i 2050 sammen med resten af samfundet, siger Chief Technology Officer hos TotalEnergies, Marie-Noëlle Semeria.

Et andet af centrets kerneområder er udviklingen af flere uddannelsesaktiviteter. Disse omfatter ph.d.-undervisning i hybridkraftværksforskning og et uddannelses- og træningsprogram med f.eks. online kandidatkurser, skræddersyet uddannelse, udveksling af forskningsmedarbejdere og projekter for studerende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078