23948sdkhjf

Har holdt planen trods leveranceproblemer – Nu forsinker ét hængeparti stort byggeri i Vejle

Leveringsudfordringer udskyder åbningen af det 19.000 kvm store RessourceCenter Vejle (RCV) til begyndelsen af 2023, skriver Vejle Kommune i en pressemeddelelse mandag formiddag.

Indtil nu har byggeriet ellers holdt tidsplanen trods udfordringer med levering af byggematerialer, forårsaget af corona-pandemien og krigen i Ukraine, der har vendt op og ned på mange forsyningskæder rundt i verdenen.

Trods forsøg på at finde alternative løsninger er det ikke lykkedes at finde en erstatning til en manglende vandtank, der skal levere vand til RCV's sprinkleranlæg. Det betyder, at dørene til Vejles nye ressourcecenter ikke bliver åbnet i november som forventet.

– Vi tager ingen chancer med sikkerheden. Vandtanken kan først leveres til november. Herefter skal den sættes op, fyldes med vand, testes og godkendes af brandmyndighederne. Det er en proces, der tager nogle måneder, siger Søren Peschardt, formand for Klima-, Natur- og Miljøudvalget i Vejle Kommune, i pressemeddelelsen.

Om RessourceCenter Vejle (RCV)

  • Vinderteamet består af HM Entreprenør, Raunstrup Byggeri, Ravn Arkitektur, Loop Architects, Ekolab, Hundsbæk og Henriksen og Schønherr
  • RCV bliver bygget på Voervej i Vejle Nord
  • På RCV kommer der genbrugsplads, administration, formidlingscenter, værksted til upcycling, rum til genbrugseffekter og en produktion, der skal håndtere de brugte materialer, der bliver indsamlet ved kommunens husstande
  • FN's 17 verdensmål er tænkt ind i byggeriet, og administrationsbygningen bliver DGNB- certificeret i guldklassen
  • Byggeriet bliver et cirkulært byggeri, hvor alle materialer kan pilles fra hinanden igen og genanvendes i størst muligt omfang
  • Der bliver lavet miljøvenlige installationer som f.eks. Sedumtag til opsamling af regnvand og solceller til energiproduktion
  • Genbrugspladsen får en kapacitet på op til 400.000 besøgende biler og halvdelen med trailere om året
  • RCV vil kunne modtage og håndtere minimum 100.000 ton affald og genanvendelige materialer om året

– Derfor har vi valgt at udskyde åbningen til begyndelsen af det nye år. Den ekstra tid udnytter vi til gengæld til at teste og optimere yderligere, så vi er endnu mere klar til åbningen, tilføjer hans.

Har tænkt i nye løsninger

For byggeriet af RCV har leveranceudfordringerne allerede betydet, at der flere gange har skullet tænkes i nye løsninger, fordi den planlagte leverandør ikke kunne levere.

– Vi er heldigvis lykkedes med at finde hensigtsmæssige og gode alternativer, hvor der er opstået udfordringer, og opførelsen af det 19.000 kvm store byggeri har derfor indtil nu forløbet som planlagt. De indkøbte eldrevne maskiner bliver snart leveret, forskellige stålelementer bliver monteret, den store pergola bliver rejst, og det 17.000 kvm store sedumtag lægges, fortæller Søren Peschardt.

Valgte entreprenør i november 2020

Et hold med HM Entreprenør i spidsen blev i november 2020 valgt til at gøre det 19.000 kvm store byggeri på i Vejle til virkelighed.

Vinderteamet bag bestod desuden af entreprenør og projektledere Raunstrup Byggeri, Ravn Arkitektur, Loop Architects, Ekolab, Hundsbæk og Henriksen og Schønherr.

Centret skal danne rammen om Vejle Kommunes fremtidige arbejde med at genbruge og genanvende borgernes brugte materialer på en ny måde, der skaber værdi for både borgerne og samfundet generelt.

RCV kommer ikke til at ligne et traditionelt affaldsanlæg. For at sikre, at mest muligt genanvendes, bliver anlægget indrettet, så der bliver passet bedst muligt på de ressourcer, der kommer ind. Eksempel skal borgerne aflevere deres effekter i overdækkede rum i stedet for at smide dem i en container.

– Med det nye RessourceCenter, der er et af kommunens store grønne fyrtårnsprojekter, har vi et vigtigt fundament til at sætte fart på den grønne omstilling, sagde Jens Ejner Christensen, borgmester i Vejle Kommune, i forbindelse med, at vinderholdet blev præsenteret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109