23948sdkhjf

Ørsted udvider grønt krav til sine leverandører: Der skal eksekveres på det senest i 2025

- Ørsted har sat et klart mål om, at alle leverandører skal anvende 100 procent vedvarende energi i 2025.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Ørsted. 

Forpligtelsen bygger på erfaringer fra Ørsteds eksisterende program for reduktion af forsyningskædens CO2-udledning, som blev etableret i 2020, og som understøtter selskabets videnskabeligt baserede mål om at blive CO2-neutral inden 2040.

For at Ørsted kan nå sine mål, er selskabet afhængigt af samarbejde på tværs af forsyningskæden samt af leverandørernes succes. Selskabet går nu i gang med at udvide sit mål om 100  procent vedvarende energi fra kun at omfatte de strategiske leverandører til at omfatte alle leverandører. 

Det betyder, at Ørsted nu forventer, at alle selskabets leverandører senest i 2025 udelukkende bruger energi fra vedvarende energikilder, når de leverer produkter eller ydelser til Ørsted.

- Vi sætter stor pris på den indsats, som alle eksisterende og nye leverandører, der deler vores ambitioner og vil forpligte sig til at anvende 100 % vedvarende energi, leverer. Vi glæder os til at arbejde sammen om at nå dette mål så hurtigt som muligt og til at sætte en ny standard for branchen for vedvarende energi, siger Mads Nipper, koncernchef og administrerende direktør for Ørsted.

Med det nye mål forventer Ørsted af alle sine leverandører, at de dækker 100 procent af deres elforbrug med vedvarende energi ved fx at investere i vedvarende energiaktiver på sites, indgå elkøbsaftaler (PPA’er) bundet til vedvarende energiprojekter, hvis realisering er afhængig af, at der sikres finansiering, eller at købe certifikater på vedvarende energi. 

Program for CO2-reduktion

Ørsted etablerede sit program for reduktion af forsyningskædens CO2-udledning i 2020 og begyndte at samarbejde med sine strategiske leverandører, der repræsenterer over 60 procent af Ørsteds samlede udgifter til indkøb og de CO2-kategorier, der er mest påvirket, om at reducere CO2-udledningen i forsyningskæden inden for havvind. 

Som en del af programmet har Ørsted en klar forventning om, at selskabets strategiske leverandører skal anvende 100 procent vedvarende energi i produktionen af vindmøller, fundamenter, kabler, transformerstationer og andre komponenter og ydelser inden 2025. Formålet er at opbygge erfaring og bedste praksis, så selskabet hurtigere kan udvide målet til alle leverandører.

Programmet har allerede gjort store fremskridt i løbet af de første to år. De fleste involverede leverandører har allerede indført 100 procent brug af vedvarende elektricitet. Yderligere 15 procent af de involverede leverandører har forpligtet sig til udelukkende at anvende vedvarende energi inden 2025 og dermed være med til at sikre, at Ørsted når sit mål. 

Det er det program Ørsted nu bygger videre på ved at omfatte alle leverandører. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109