23948sdkhjf

Første kontrakt til Cadelers nye F-klasse netop indgået med Ørsted

Cadeler har underskrevet en ny vigtig aftale med Ørsted om transport og installation af offshore-fundamenter til havvindparken Hornsea 3 ud for Storbritanniens østkyst. Offshore-installationen forventes at begynde i 2026.

Det oplyser det danske rederi netop nu i en fondsbørsmeddelelse.

Det er (...) en fantastisk mulighed for os atter at eksekvere på et projekt i Nordsøen, og denne gang at gøre det med fokus på fundamentinstallationer, samtidig med at vi bygger videre på det gode, tætte samarbejde, vi allerede har med Ørsted Mikkel Gleerup, CEO i Cadeler

Ifølge Cadeler vil det være første gang, rederiet gør brug af sit nye F-klasse fartøj, som til den tid vil være den seneste udvidelse af flåden. F-klasse fartøjet er specialbygget til transport og installation af fundamenter.

- Cadeler og Ørsted været i tæt dialog om dette projekt, som nu realiseres i en egentlig aftale om brug af skibet til Hornsea 3. I aftalen indgår også et gensidigt tilsagn om, at aftalen kan udvikles yderligere til en fast T&I-kontrakt (transport og installation) for den fulde fundamentsopgave. Det udvider dermed det forretningsområde, som Cadeler vil operere under i fremtiden, oplyses det i meddelelsen, hvor det fremgår, at aftalen er med forbehold for Ørsteds endelige investerings-beslutning om Hornsea 3.

Fortsætter fra Hornsea 2

Cadeler har været aktivt involveret i opførelsen af vindturbiner i Hornsea 2-projektet, og denne tredje fase af det kæmpestore havvindanlæg i Hornsea området ligger i naturlig forlængelse af det arbejde, Cadeler tidligere har udført.

- Beslutningen om at rejse kapital til at bygge vores F-klasse-fartøj var baseret på en øget efterspørgsel på at kunne levere komplekse installations-kompetencer til den nye generation af XL-fundamenter. Vi har gang på gang bevist, at vi besidder den nødvendige knowhow og har det materiel, der skal til for at få succes på dette specialiserede område, der kræver stor ekspertise, forklarer Mikkel Gleerup, CEO i Cadeler.

- Det er derfor en fantastisk mulighed for os atter at eksekvere på et projekt i Nordsøen, og denne gang at gøre det med fokus på fundamentinstallationer, samtidig med at vi bygger videre på det gode, tætte samarbejde, vi allerede har med Ørsted, fortsætter han.

Havvindparken, der omfatter et areal på 696 kvadratkilometer, er placeret i Nordsøen, cirka 68 sømil ud for Norfolk-kysten og knapt 90 sømil ud for Yorkshires kyst. Når projektet er gennemført, vil havvindturbinerne kunne producere op til 2,9 GW energi, hvilket er nok til at opfylde det gennemsnitlige daglige behov i mere end 3 mio. britiske hjem.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094