23948sdkhjf

Ørsted køber den fransk-tyske onshoreforretning Ostwind

Ørsted har i fredags indgået en aftale med Ostwind, der udvikler, ejer og driver landvind- og solenergiprojekter i Tyskland og Frankrig, om at købe 100 % af egenkapitalen i Ostwind.

Aftalen er baseret på en værdiansættelse af Ostwind på 689 mio. euro. Dette inkluderer finansielle forpligtigelser i projekterne og selskaberne. Den endelige pris vil blive justeret i henhold til gængs praksis.

- Købet af Ostwind er et vigtigt skridt i forhold til den strategiske udvidelse af vores Onshore-forretning i Europa. Virksomheden har indgående erfaring med at udvikle projekter af høj kvalitet samt en kultur, der minder meget om Ørsteds, et talentfuldt team og lokal tilstedeværelse – en sjælden kombination og et stærkt udgangspunkt for værdiskabelse, siger Neil O’Donovan, administrerende direktør for Ørsted Onshore, i en pressemeddelelse. 

- Jeg er virkelig glad for, at Ostwind bliver en del af Ørsted, og for vores indtog på to vigtige markeder, hvoraf det ene allerede er afgørende for vores havvindforretning. Jeg forventer at se betydelige synergier mellem vores aktiviteter i Tyskland inden for vedvarende energi på land og på havet, både hvad angår kundefokuserede aftagerløsninger og den kombinerede kapacitet af vedvarende energi til fremtidig produktion af vedvarende brint, og vi ser frem til at byde Ostwind-teamet velkommen til Ørsted.

Om Ostwind

Ostwind udvikler, ejer og driver landvindmølleparker og solcelleanlæg i Tyskland og Frankrig. Virksomheden har været aktiv inden for udvikling af landvind i mere end 20 år og står bag en lang række idriftsatte energiprojekter med en samlet kapacitet på mere end 1 GW på tværs af de to lande.

Ostwind har en attraktiv portefølje på 152 MW i drift og under opførelse, ca. 526 MW i den sidste del af udviklingsfasen og en udviklingsportefølje på ca. 1 GW, hvoraf 88 MW er solenergi.

Ostwind beskæftiger ca. 115 medarbejdere fordelt på ni kontorer i Tyskland og Frankrig.

Ørsted træder ind på vækstmarked

Med købet af Ostwind træder Ørsted ind på de store vækstmarkeder inden for vedvarende energi på land i Tyskland og Frankrig, og købet vil øge Ørsteds tilstedeværelse inden for vedvarende energi på land i Europa markant. Sammen med købet af Brookfield Renewables landvindforretning i Irland og Storbritannien i 2021 og det nylige indtog på det spanske marked for vedvarende energi på land omfatter Ørsteds Onshore-forretning nu det amerikanske marked og fire af de største vækstmarkeder i Europa i stor skala.

Ostwind, der har hovedsæde i Regensburg i Tyskland og i Strasbourg i Frankrig, udvikler, opfører og driver landvindmølleparker og solcelleanlæg. Virksomheden har været aktiv inden for udvikling af landvind i mere end 20 år og står bag en lang række idriftsatte energiprojekter med en samlet kapacitet på mere end 1 GW på tværs af de to lande. I dag har Ostwind en attraktiv portefølje på 152 MW i drift og under opførelse, ca. 526 MW i den sidste del af udviklingsfasen og en udviklingsportefølje på ca. 1 GW. Virksomheden drives af et erfarent, fuldt integreret team på 115 medarbejdere fordelt på ni lokale kontorer i Tyskland og Frankrig.

Handlen er i tråd med Ørsteds strategi om at øge selskabets tilstedeværelse i Europa yderligere. Ørsted gik ind på markedet for vedvarende energi på land i 2018 og har siden da udvidet sin Onshore-forretning betydeligt. I dag har Ørsted en portefølje af vind- og solenergiprojekter på 4,8 GW i drift og under opførelse i både USA og Europa ud over Ostwind-porteføljen, og selskabet er dermed godt på vej til at nå sit mål om en samlet global kapacitet på 17,5 GW inden for vedvarende energi på land i 2030.

Fabien Kayser, administrerende direktør i Ostwind AG, siger følgende i en pressemeddelelse:

- Hele energibranchen står over for et paradigmeskifte. Vedvarende energi er ikke længere en niche, men er med bred opbakning i samfundet den eneste fremtid for energiforsyningen. Som projektudvikler giver dette os store muligheder, hvor vi nu ikke kun skal tænke endnu større, men også på hele energisystemet. Udviklingen af et vind- eller solenergiprojekt skal i fremtiden udvides til også at inkludere energilagring og -salg samt andre løsninger relateret til sektorkobling. For fuldt ud at realisere disse uendelige muligheder er vi derfor meget glade for, at det er lykkedes os at finde en stor og meget erfaren partner som Ørsted, der forfølger målet om 100% vedvarende energi med stor professionalisme. Jeg vil især gerne takke vores medarbejdere i Tyskland og Frankrig, hvoraf de fleste har været hos os i mange år – uden dem var Ostwind ikke blevet, hvad vi er i dag, udtaler han. 

Ostwinds nuværende ledelsesteam vil fortsat være ansvarlig for at drive virksomheden, som vil blive integreret i Ørsteds Onshore-forretning over tid.

Handlen forventes afsluttet i andet halvår af 2022 og er betinget af myndighedsgodkendelse og godkendelse af den udenlandske investering.

Oplysningerne i denne meddelelse ændrer ikke Ørsteds tidligere udmeldte forventninger til EBITDA for regnskabsåret 2022. Med forbehold for, at transaktionen afsluttes, vil det forventede investeringsniveau for 2022 stige med købsprisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094