23948sdkhjf

Dansk vindrederi træder ind på det polske havvindmarked

Cadeler A/S har indgået reservationsaftale om installation af mere end 70 havvindturbiner i den polske del af Østersøen

Cadeler A/S har netop indgået en omfattende reservationsaftale om at levere skibskapacitet til at transportere og installere mere end 70 vindturbiner med en kapacitet, som vil generere 1200 MW grøn energi.

Projektet bliver en del af havvindmølleparken Baltic Power i den polske del af Østersøen. Det er første gang, Cadeler opererer på det polske marked, der har ambitiøse planer for havvind.

Baltic Power-havvindparken bliver det første kommercielle projekt i Polen. Projektet er planlagt til at begynde i 2024 og stå færdigt i løbet af 2026. Baltic Power er et joint venture-projekt mellem Pkn Orlen og Northland Power Inc.

Den endelige kontrakt forventes at blive underskrevet i løbet af første halvår af 2023.

Det oplyser Cadeler i en pressemeddelelse.

Baltic Power havvindparken, der placeres i Østersøen 23 kilometer nord for den polske kyst, har et areal på mere end 130 kvadratkilometer. Vindturbinernes størrelse og type er endnu ikke bekræftet.

Cadeler vil i projektet gøre brug af et af rederiets to O-klasse-installations-fartøjer, som på det tidspunkt vil råde over en ny og opgraderet kran med en løftekapacitet på 1600 tons i en radius af 40 meter.

Nyt marked med store vindambitioner

Polen har lanceret en omfattende plan om at bygge 5,9 GW havvind frem mod 2030 og 11 GW i 2040. Hidtil har landet ikke opført havvindparker, men flere store projekter er i støbeskeen.

- Polen har lagt en ambitiøs plan for havvind, og dette projekt markerer det første af mange spændende projekter i de kommende år. Der er et stort potentiale i Østersøen for at installere havvind, og vi er meget glade for at få mulighed for at gå sammen med polske virksomheder om at drive omstillingen til grøn energi og til at dele vores viden og erfaring. Projektet er en sejr for alle involverede parter, og vi ser frem til et godt samarbejde, siger Mikkel Gleerup, administrerende direktør i Cadeler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172