23948sdkhjf

Ørsted-kontrakter sætter kursen for ny strategi hos Cadeler

Cadeler sikrer to kontrakter med Ørsted, der sætter kursen for en ny full-service strategi inden for fundamenter til offshore vindparker

Cadeler underskrev i går to kontrakter med Ørsted for havvindmølleparken Hornsea 3 i Storbritannien. Sammen udgør de to kontrakter en meget stor værdi og positionerer Cadeler som full-service leverandør inden for transport og installation af offshore fundamenter.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Den første kontrakt omfatter transport og installation (T&I) af fundamenter til alle monopæle i projektet. Kontrakten markerer en ny strategisk retning for Cadeler som full-service T&I-leverandør inden for offshore fundamenter. Projektet forventes at begynde i første kvartal af 2026 og skal stå færdigt i slutningen af samme år. Cadeler og Ørsted har tidligere indgået en reservationsaftale om dette projekt i august 2022.

Kontrakterne markerer en ny strategisk retning for Cadeler, og vi er glade for endelig at kunne fortælle, hvad vi længe har arbejdet på sammen med vores gode forretningspartnere i Ørsted Mikkel Gleerup, CEO i Cadeler

Den anden kontrakt indebærer installation af cirka halvdelen af vindturbinegeneratorerne (WTGs) til havvindparken. Projektet forventes at begynde, så snart fundamentprojektet er færdigt i fjerde kvartal af 2026 og forventes afsluttet i 2027. Som en del af projektet vil Cadeler benytte et af rederiets to nybyggede X-klasse-skibe.

Vindmølleparken Hornsea 3

Når havvindparken Hornsea 3 er opført, vil den - forudsat at Ørsted træffer en endelig investeringsbeslutning på projektet - kunne generere minimum 2,85 GW grøn, vedvarende energi, hvilket svarer til det daglige behov for 3 millioner husholdninger i Storbritannien. Den nye vindmøllepark vil blive placeret i Nordsøen, ud for Storbritanniens østkyst, og dække et areal på 696 kvadratkilometer. Hornsea-projekterne består af fire rekordstore havvindparker, som Ørsted opererer, bygger og udvikler.

Kilde: Cadeler

De to kontrakter blev underskrevet ved en officiel ceremoni under Wind Europe-konferencen i Bella Centret i København. Til sammen udgør de to kontrakter en meget stor værdi for Cadeler.

Cadeler har bestilt to F-klasse jack-up-skibe, der er specialdesignede til transport og installation af den fremtidige generation af XXL-monopæle, der benyttes til netop Hornsea 3 projektet.

Samarbejdet med Ørsted

Kontrakterne bygger på et allerede stærkt partnerskab mellem Cadeler og Ørsted. Cadeler har blandt andet installeret offshore fundamenter for Ørsted ved projekterne Hornsea 2, Borkum Riffgrund 1 og West Duddon Sands. Den tredje fase af den store vindmøllepark i Hornsea-området vil derfor være en naturlig fortsættelse af det arbejde, som Cadeler tidligere har fuldført.

- Kontrakterne markerer en ny strategisk retning for Cadeler, og vi er glade for endelig at kunne fortælle, hvad vi længe har arbejdet på sammen med vores gode forretningspartnere i Ørsted. Vi har designet vores nybyggede skibe og udviklet et kompetent team til specifikt at håndtere alle aspekter af projekter inden for offshore fundamenter, så vi er klar til dette strategiske træk. vi ser frem til at spille en vigtig rolle i dette ambitiøse og rekordstore havvindmølleprojekt., udtaler Mikkel Gleerup, CEO i Cadeler i meddelelsen.

Se nøgletal for:
Læs mere om: cadeler
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.693