23948sdkhjf

Tidligere verdensmester i landevejscykling trækker i førertrøjen hos Samn Forsyning

Samn Forsyning ApS har fundet sin nye direktør. 

Det bliver Alex Pedersen, der fra 8. august 2022 overtager stillingen efter Ole Texel, der har valgt at trække sig tilbage fra branchen. 

Udover at have været verdensmester i landevejscykling har Alex Pedersen både været med til at arrangere Tour de France i Danmark og har flere stillinger som topleder på CV’et.

Det er en glad og stolt bestyrelsesformand for Samn Forsyning ApS, der præsenterer navnet på den nye direktør.

- Vi vidste godt, at vi var en attraktiv virksomhed, men vi er alligevel beæret over den store interesse for at søge stillingen. På trods af et meget stærkt ansøgerfelt var det et enigt ansættelsesudvalg, der pegede på Alex Pedersen som den rette direktør for Samn Forsyning og de to selskaber Horsens Vand og Odder Spildevand, siger Andreas Boesen, bestyrelsesformand for Samn Forsyning og Horsens Vand

En stærk kombination afgjorde valget

Alex Pedersen kommer med 20 års erfaring som topleder og har blandt andet været vice administrerende direktør i Jysk Fynske Medier. For et par dage siden afsluttede han opgaven med at tiltrække og afvikle Tour de France i Danmark, hvilket betyder, at han nu er klar til at optage sig nye opgaver. Selvom Alex Pedersen er ny i forsyningsbranchen, er bestyrelsesformanden ikke i tvivl om, at han er den rette mand til jobbet.

- Vores afgående direktør, Ole Texel, har med stor faglighed og indgående kendskab til forsyningsbranchen opbygget en fagligt stærk organisation med høj kvalitet i alle arbejdsgange og på alle niveauer. Hertil kommer fantastiske medarbejdere og en sund økonomi. Det giver os et godt fundament for at tænke fremad i ansættelsen af en ny direktør. Særligt den grønne omstilling, hvor Samn Forsyning spiller en nøglerolle, ligger godt i tråd med Alex Pedersens store samfundsengagement. Dertil kommer hans erfaringer inden for driftsstyring, effektivisering og digitalisering, siger Andreas Boesen om valget af den nye direktør. 

Han bliver bakket op af Ole Lyngby, bestyrelsesformand for Odder Spildevands bestyrelse og næstformand for Samn Forsynings bestyrelse.

- Vi har en utrolig veldrevet organisation. Med Alex Pedersen i rollen som direktør tilfører vi stærke evner inden for kommunikation, ledelse, strategi og nytænkning. Samtidig er vi overbeviste om at han sammen med ledergruppen kan sikre driftens kerneopgaver. Det er den helt rette mand, når vi fremover skal leve op til højere standarder inden for natur- og miljøsikring, byudvikling, effektivisering samt finde nye måder at løse klimaudfordringerne på, siger Ole Lyngby.

Grøn omstilling og samfundsengagement lokkede

Ifølge hovedpersonen, Alex Pedersen, er det også netop den kombination af udviklings- og driftsopgaver, der driver ham til at søge ind i forsyningssektoren.

- Jeg har en stor samfundsinteresse, som jeg hos Samn Forsyning kan kombinere med mine kompetencer inden for ledelse og udvikling. Ikke mindst Samn Forsynings fokus på den grønne omstilling sammenholdt med den vigtige samfundsopgave, det er at sikre rent drikkevand og ansvarlig håndtering af spildevand har vakt min interesse. Det skal vi arbejde med at optimere i samarbejde med både kommune, kunder, vidensinstitutioner og andre interessenter, siger Alex Pedersen, som tiltræder stillingen efter en velfortjent sommerferie den 8. august 2022.

Om Alex Pedersen

  • Født den 15. november 1966 i Ikast
  • Bosat i Herning
  • Har dyrket cykelsport og har været verdens, nordisk og dansk mester i landevejscykling

Seneste ansættelser

2018 – 2022 Grand Départ Copenhagen Denmark I/S, København Adm. direktør/Talsmand

2015 - 2018 Jyske Fynske Medier P/S, Vejle Vice adm. direktør

2011 - 2014 Jyske Medier A/S, Horsens Adm. direktør og ansvarshavende chefredaktør

Har gennem mere end 25 år siddet i diverse bestyrelse som formand og menigt medlem

Kilde: Samn Forsyning

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141