23948sdkhjf

Millionstøtte til udvikling af testproduktionsanlæg i Fredericia

Everfuel A/S og Crossbridge Energy A/S har i et samarbejde med Aalborg Universitet modtaget offentlig støtte til en forundersøgelse af potentiel fremtidig produktion af flydende e-brændstoffer i Fredericia, Danmark.

Den samlede bevilling udgør 5,8 millioner kroner. Bevillingen skal medfinansiere pre-feasibility-undersøgelsen, der omfatter udviklingen af ​​et testproduktionsanlæg, som blandt andet skal bruges til at udforske forskellige elektrolyseteknologier på Everfuel Tech-stedet.

I testfasen skal der ses på en bred anvendelse af e-brændstoffer som et rent brændstof til mobilitet, potentielt som erstatning for jetbrændstof i luftfarten og til skibstrafik. Det kunne for eksempel produceres ved at omdanne grøn brint til methanol i en reaktor via katalyse med kuldioxid (CO2).

- Grøn brint er nøglen til at låse op for nul-emissionsmobilitet i stor skala til lands, i luften og til søs. Vi ser frem til at samarbejde med Crossbridge Energy og Aalborg Universitet om at få flere og bedre data relateret til e-brændstofproduktion, herunder hvordan man kan optimere processerne i forhold til brintproduktion. At udforske synergierne i dette projekt vil være meget interessant og bane vejen for endnu bedre måder at udnytte den grønne brint, vi producerer på, siger Jacob Krogsgaard, CEO for Everfuel.

Everfuel skal levere brinten fra HySynergy elektrolyseanlægget, mens Crossbridge Energy skal levere CO2 fra sit raffinaderi. 

Testanlægget placeres på Crossbridge Energys arealer ved raffinaderiet i Fredericia.

Resultaterne skal bruges til evaluering af potentiel fremtidig industriel skala e-brændstofproduktion og parterne vil undersøge måder at kombinere grøn brint med CO2 i arbejdet med at finde bæredygtige brændstoffer.

- Nye og mere bæredygtige brændstoffer er et must for fremtidens transport. Nu får vi undersøgt og kortlagt mulighederne med methanol. Det tegner spændende, siger Finn Schousboe, CEO hos Crossbridge Energy.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079