23948sdkhjf

Dansk producent af solcelletage med nye ordrer i Tyskland

Den danske producent af solcelletage, Ennogie, har netop fået to ordrer i Tyskland.

Det drejer sig om levering af 1000 kvadratmeter solcelletag i Mönchengladbach og cirka 350 kvadratmeter solcelletag i Mannheim.

I begge tilfælde drejer det sig om boligforeninger, der skal energirenovere ejendomme.

Og det ser administrerende direktør i Ennogie Lars Brøndum Petersen store perspektiver i.

- Salg til boligforeninger er vigtigt for os både i Danmark men i endnu højere grad også i Tyskland, for en stor del af boligmassen dernede står overfor energirenovering i forbindelse med den grønne omstilling, siger Lars Brøndum Petersen.

To års arbejde forud for kontrakt

Han ser Tyskland som et af de vigtigste markedssegmenter for Ennogie, og forud er der gået to års arbejde, før kontrakterne nu er i hus.

- Det er vigtigt for os, at de to sager her kommer til at stå som eksempler til efterfølgelse for andre, så man kan se, at der kan lægges et solcelletag i stedet for at traditionelt tag, siger Lars Brøndum Petersen, der ofte oplever, at boligforeningerne ikke ved, at det er en mulighed at skifte eksisterende tage ud med et solcelletag.

Nye solceller

De to solcelletag-projekter, der nu skal leveres i Tyskland, er baseret på nye solceller. Ennogie kan også levere refurb-solcelletage, der er lavet af brugte solceller, der bliver genanvendt.

- Vi bruger nye solceller til de to projekter. Det afhænger af, hvor meget strøm en given bygning er afhængig af. Og her er der tale om etageejendomme, hvor man er afhængig af så højt et output som muligt, forklarer Lars Brøndum Petersen.

De to nye anlæg i Mönchengladbach og Mannheim skal leveres og være i drift i slutningen af i år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11