23948sdkhjf

To-cifret millionaftale sikrer 1,4 MW solcelleanlæg i Københavns Lufthavn

Luftfragtoperatøren har indgået en tocifret millionaftale med NRGreen om et 1,4 MW solcelleanlæg, der skal placeres på toppen af fragtterminaler i lufthavnen.

Worldwide Flight Services A/S har netop indgået en tocifret millionaftale med virksomheden NRGreen om etableringen af et 1,4 MW solcelleanlæg, der skal placeret på toppen af fragtterminal 1, 2 og 3 hos luftfragtoperatøren i Københavns Lufthavn.

Anlægget vil give en årlig CO2-besparelse på op mod 240 ton.

- For os er det her en milesten, da vores koncern er en af de første inden for flyservice-branchen, der satser benhårdt på at gøre vores energiforbrug så grønt som muligt. Hele koncernen er i gang med transformationen, og vores afdeling her i Danmark er med helt forrest - og vi er meget stolte af, at en stor procentdel af vores energiforbrug fremover vil være fra grøn energi, siger managing director Scandinavia Thomas Egeland fra World Wide Flight Services.

Skal blandt andet lade el-biler

Foruden det generelle bidrag i Worldwide Flight Services’ energiforbrug vil solenergien bl.a. indgå i deres 1500 m2 store pharmacenter.

Pharmacenteret er kvalificeret med EU’s GDP-certificering, som tilsikrer god distributionspraksis af lægemidler og opretholdelse af korrekt temperatur, som selvsagt kræver store energiressourcer.

Også på den interne transportfront vil solenergien blive brugt, da deres køretøjer er eldrevne.

- Den grønne energi skal bl.a. bruges til cirkulær energiudnyttelse fra sol til vores elbiler - både dem der indgår i transporten i lufthavnen samt personalets biler. Det er en del af vores CSR-strategi, at al vores transport, også gældende firmaordningsbiler, er el-drevne, og det giver rigtig god mening, at vores personale kan lade deres biler gratis med grøn energi fra solen, siger Thomas Egeland.

Investering betales med besparelser

En grøn investering af den kaliber er mange penge at trække ud af budgettet. Derfor har Worldwide Flight Services fået en finansieringsaftale i stand gennem NRGreen.

Det betyder, at investering er omkostningsneutral for Worldwide Flight Services, da deres månedlige afdrag svarer til deres månedlige energibesparelse.

- Vi har som den eneste virksomhed i Danmark mulighed for at hjælpe med faciliteringen af en meget gunstig finansieringsordning for virksomheder, der ønsker at investere i grøn energi. Den går helt enkelt ud på, at virksomheden betaler med sine besparelser, og derfor vil investeringen ikke mærkes på pengepungen. Man kan kalde det for en slags moderne ESCO-model, hvor virksomheden under afdragsperioden leaser anlægget og til slut overtager det, når det er betalt ud, siger Simon Borbiconi, partner i NRGreen.

Solcelleanlægget på toppen af terminalerne forventes at stå færdigt i udgangen af oktober 2022.

Redaktionen/hsm

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094