23948sdkhjf

Siemens Energy byder mere end 30 milliarder for resten af Siemens Gamesa

Rygterne har svirret gennem et stykke tid om, at Siemens Energy ville købe hele Siemens Gamesa (SGRE). Det tyske selskab ejer i forvejen knap 67 procent af vindmølleproducenten.

Nu har Siemens Energy så givet et konkret købstilbud på de resterende 32,9 procent af aktierne.

Her tilbyder man de øvrige aktionærer 18,05 euro per aktie svarende til en samlet pris på 4,05 milliarder euro – eller 30,1 milliarder kroner.

Takker de øvrige aktionærer ja, er det planen, at Siemens Gamesa skal afnoteres fra børsen i Madrid og integreres i Siemens Energy.

- Den fulde integration af SGRE er en vigtig milepæl for Siemens Energys position som en leder inden for energiomstilling fra fossile til vedvarende energiløsninger. Det vil blive en fordel for kunder, medarbejdere, aktionærer og i sidste ende samfundet. Det er kritisk, at den forværrede situation i SGRE bliver stoppet så hurtigt som muligt, og at den værdiskabende repositionering starter hurtigst muligt, siger Joe Kaeser, bestyrelsesformand for Siemens Energy.

Han hentyder til de seneste års regnskaber, hvor Siemens Gamesa har tabt adskillige milliarder – en udvikling der kun er blevet forværret under coronapandemien, hvor priser på råvarer, komponenter og fragt er steget eksplosivt.

Forventningen er, at en fuld integration af Siemens Gamesa vil kunne give samlede omkostningssynergier på 300 millioner euro (2,2 milliarder kroner) om året.

Se nøgletal og flere artikler om:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125