23948sdkhjf

Rungsted får sine første ladestandere til elbiler

Tre ladestandere til elbiler er netop etableret på Rungsted Havn. Det er elbiloperatøren Better Place, som har etableret standerne i samarbejde med Hørsholm Kommune.
Elbiler støjer ikke, er miljøvenlige og har potentialet til at køre på vedvarende energi i stedet for benzin.

Der er mange gode grunde til, at elbilen kan blive fremtidens transportform. Derfor står tre nye ladestandere nu klar til elbilister i Rungsted, og placeringerne er ifølge elbiloperatøren, et oplagt sted at få strøm på elbilen.

- Rungsted Havn er en af Nordsjællands største lystbådehavne, med et højt aktivitetsniveau, mange restauranter og mange besøgende. Derfor er det et naturligt sted at lade bilen, hvis man er ude at sejle eller blot nyder stemningen eller en middag på havnen, fortæller Susanne Tolstrup, Kommunikationsdirektør i Better Place Danmark.

I Hørsholm Kommune er man også positiv over, at man nu kan tilbyde de mest fremsynede bilister mulighed for at oplade bilen, mens de holder parkeret.

- Nogle af fremtidens transportløsninger begynder at tage form – og én af dem er elbiler som Better Place og Renault tænker dem - med udskifteligt batteri eller opladning, mens bilen er parkeret. Her i Hørsholm Kommune vil vi gerne stille faciliteter til rådighed til dem, der investerer i den nye teknologi. Derfor ser vi også opstillingen af ladestandere til elbiler på Rungsted Havn som et naturligt element i kommunens ønske om at nedsætte energiforbruget samt at omlægge til vedvarende energikilder, siger borgmester Morten Slotved.

Skift batteriet og kom hele landet rundt
De nye ladestandere i Rungsted kommer til at indgå i et landsdækkende netværk af ladestandere og batteriskiftestationer. På batteriskiftestationerne kan bilister i elbiler med udskifteligt batteri få et helt friskt batteri i bilen på under fem minutter. Det hele foregår automatisk, uden du behøver stige ud af bilen.

På Sjælland etableres der blandt andet batteriskiftestationer ved Hillerød, Holbæk, Slagelse, Ringsted og Gladsaxe.

Netværket af batteriskiftestationer går i drift i løbet af sommeren og giver sammen med ladestanderne mulighed for at køre hele landet rundt i elbil. Elbilen bliver dermed et reelt alternativ til benzin- og dieseldrevne biler.

- Som elbilist hos os får du din egen ladestander hjemme i indkørslen og står op til en fuld tank hver eneste morgen. Derfor giver det mening at placere batteriskiftestationerne langs hovedfærdselsårene, for det er kun nødvendigt at skifte batteri på de lange ture på tværs af landet, lyder det fra Susanne Tolstrup fra Better Place.

Better Place åbnede i 2011 et oplevelsescenter med elbilen som tema. Centeret ligger i Hellerup, har åbent alle ugens dage og giver mulighed for at lære mere om elbiler og prøve en tur i verdens første elbil med udskifteligt batteri.

Siden åbningen i marts sidste år har næsten 13.000 gæster besøgt centeret.

Fakta om elbiler og ladestandere
• Der er etableret tre ladestandere på Rungsted Havn
• Hver ladestander kan oplade to elbiler ad gangen.
• En fuld opladning tager cirka seks timer.
• Opladningen foregår i den såkaldte mode 3 standard. En standard som alle moderne elbiler bruger.
Ladestanderne er altså ikke forbeholdt en bestemt type biler eller kunder hos en bestemt elbiloperatør.
• En elbil kører typisk mellem 80 – 185 kilometer på en opladning, alt afhængig af kørestil, vej og vejrforhold.
• I biler med udskifteligt batteri kan batteriet skiftes på mindre end fem minutter. Batteriet stilles til rådighed via et Better Place medlemskab, som inkluderer strøm, privat ladestander, 24 timers kundeservice og adgang til Better Places offentlige standere og netværket af batteriskiftestationer langs motorvejsnettet.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095