23948sdkhjf

Salget af landets regionale elselskaber er nu på plads

Der er i salget ikke lagt op til ændringer i forhold til det indikative bud på 5,7 milliarder kroner, som Energinet.dk afgav i december.
Statens transmissionsselskab Energinet.dk har nu afgivet et bindende tilbud på landets ti regionale elselskaber, som lokale elmonopoler og kommuner ejer. Det oplyser energiminister Martin Lidegaard i et brev til Folketingets energiudvalg, skriver Ingeniøren.

Læs også: Energinet.dk byder milliarder på elnet

Ifølge Ingeniøren indeholder brevet stort set ingen detaljer om selve handlen, og Energinet.dk vil ikke offentliggøre tilbuddet, før elselskaberne har underskrevet en aftale.

Dog nævner ministeren i brevet en enkelt ændring – nemlig at selskabet N1 A/S, der driver de regionale net for en række jyske elselskaber, også skal opkøbes sammen med de regionale net.

Læs også: Danske elselskaber tvinges til salg af transmissionsnet

Det er de regionale transmissionsnet i hele landet, der er omfattet i handlen. Det vil sige ca. 2.800 km luftledninger, ca. 525 km jordkabler og 100 transformerstationer. Øst for Storebælt har nettet en spænding på 132 kV, mens spændingen vest for Storebælt er 150 kV. Spændingen i Energinet.dk’s nuværende transmissionsnet er 400 kV. Det skriver Ingeniøren.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11