23948sdkhjf

Energinet.dk byder milliarder på elnet

Inden for få uger vil Energinet.dk komme med et endeligt bud på ti danske energiselskabers net-divisioner og tusindvis af kilometer transmissionsnet.
I alt 5,7 milliarder kroner har Energinet.dk foreløbigt budt for de ti energiselskabers net-divisioner og tusinder af kilometer transmissionsnet, der forbinder de danske elkunder med kraftvæker og vindmøller. Det skriver Børsen.

Handlen vil betyde store summer til de ti energiselskaber, mens Energinet.dk vil overtage selvstændige net-selskaber med tilhørende højspændingsledninger, der kan levere 132.000 volt.

Til gavn for forbrugerne
Ifølge adm. direktør for Energinet.dk, Peder Ø. Andreasen, kommer et opkøb til at gavne de danske elkunder.

- Der er fordele ved, at vi ejer nettet. Ved at samle dem fra ti til ét selskab, kommer der synergier, som kommer forbrugerne til gavn. Det vil slå igennem på nettariffen, som alle elkunder betaler over elregningen, siger direktøren til Børsen.

Klar til at sælge
Hos energiselskaberne er man positive over for Energinet.dk’s opkøb.

- Der er ingen tvivl om, at et salg er den rette løsning for vores andelshavere (...) når man samtidig tager i betragtning, at prisen på de 1,8 mia. kroner overstiger den værdi, vi ville have haft ved fortsat drift, siger direktør for SEAS-NVE, Jesper Hjulmand, til Børsen.

Og selvom Københavns Energi forholder sig afventende, er den umiddelbare reaktion i energiselskabet også positiv.

- Umiddelbart er vi positive over for den strukturelle løsning, der har været diskuteret mellem de regionale selskaber og Energinet.dk gennem det seneste år, siger økonomidirektør i Københavns Energi, Jan Kaufmann, til Børsen.

Også SE er parate til at sælge fra – selskabet har modtaget bud på op imod 400.000 millioner kroner. Det oplyser direktør Niels Duedahl til Børsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142