23948sdkhjf

Hedensted Fjernvarme bortviste driftsleder: Nu har retten taget stilling til sagen

Retten i Horsens har nu afsagt dom i en tvist mellem Hedensted Fjernvarme og tidligere driftsleder Torben Alex Nielsen. Det skriver Horsens Folkeblad.

Driftslederen blev bortvist 5. januar, efter han ved en fejl sendte en mail til bestyrelsesformand Morten Juhl Lassen, hvori han frustreret fortalte om samarbejdet med formanden. Blandt andet kaldte han bestyrelsesformandens opførsel for ”psykopatagtigt" og skrev, at "han skaber splid”.

Mailen var imidlertid slet ikke tiltænkt Morten Juhl Lassen, men i stedet en bekendt af driftslederen; Ejnar Kristian Møller. Ejnar Kristian Møller havde tidligere stillet spørgsmålstegn ved, om Morten Juhl Lassen overhovedet var valgberettiget til bestyrelsen og opfordret ham til at gå af.

Straks Morten Juhl Lassen havde modtaget mailen, tog han kontakt til fjernvarmeselskabets direktør, der med omgående virkning bortviste driftslederen.

Driftslederen hævder dog, at der var tale om en privat mail, som ikke havde til formål at så tvivl om valgbarheden, og han mente derfor at fyringen var uberettiget.

Retten i Horsens gav dog Hedensted Fjernvarme medhold i, at bortvisningen og afskedigelsen var i orden.

- Han burde have indset, at den omtale ville kunne skade Morten Juhl Lassen og dermed fjernvarmeselskabet. Det er en så grov misligholdelse af ansættelsesforholdet, at der er sket et uopretteligt tillidsbrud mellem driftslederen og bestyrelsesformanden. Og indholdet af mailen har ødelagt samarbejdet i en grad, at advarsler var overflødige, sagde dommeren ifølge Horsens Folkeblad i sin afgørelse.

Originalartikel: https://vafo.dk/artikel/tidligere-ansat-og-fjernvarmev%C3%A6rk-m%C3%B8dtes-i-retten-til-opg%C3%B8r-om-bortvisning-fejlsendt-e-mail-var-omdrejningspunktet

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11