23948sdkhjf

Overskud til nyt grønt fyrtårn i Svendborg

SEF koncernen kom ud af 2021 med et overskud på 84 millioner efter skat.

En del af overskuddet skal bruges på at lave forarbejdet til en klimaalliance, der efter planen skal være et fyrtårn for den grønne omstilling i Svendborg kommune.

Ambitionen med Klimaalliancen Svendborg er en sammenslutning af lokale organisationer, der ønsker at vende de individuelle klimaudfordringer til en fælles mulighed for vækst og udvikling på Sydfyn.

- Klimaalliancen Svendborg skal meget systematisk finde ud af, hvad er vores udgangspunkt for at reducere CO2 lokalt. Ved at fokusere på hvad vi selv kan gøre lokalt, skaber det rammerne for både vækst, arbejdspladser og reduceret CO2-udledning på Sydfyn, fortæller Søren Bøving-Andersen, bestyrelsesformand for SEF, og initiativtageren til Klimaalliancen Svendborg.

Fælles om den grønne omstilling

SEF og Svendborg Kommune skyder projektet i gang, og på sigt vil det være kombineret private og offentlige organisationer, der går sammen i en alliance, for at sikre nogle konkrete mål for CO2-reduktionen i Svendborg. Regeringen har sat et meget ambitiøst mål om at nedbringe CO2-udledningen med 70 procent i 2030.

Klimaalliancen Svendborg får til opgave at komme med en række anbefalinger til, hvordan Sydfyn kan nå de nationale klimamål lokalt, og samtidig sikre lokal vækst og udvikling.

- En af SEFs fornemste opgaver, ud over at være et kraftcenter inden for fremtidens energi og infrastruktur, er at fremme den bæredygtige udvikling her på Sydfyn, det er simpelthen vores pligt. Netop Klimaalliancen Svendborg ligger rigtig godt i forlængelse af den forpligtelse, siger Anders Banke, CEO for SEF.

Klimaalliancen Svendborg kommer til at have hovedsæde hos SEF på Fåborgvej, det er også energikoncernen, der skal finansiere projektet med noget af det overskud, de kom ud med i 2021.

SEF A/S
mio. kr. 2021 2020
Nettoomsætning 383,7 190,2
Bruttoresultat 109,4 -18,9
Årets resultat 94,2 -89,4
Balancesum 1.512 1.423
Egenkapital 794,1 678,2
Antal ansatte 142 125
Regnskabsåret blev afsluttet 31.dec. 2021
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.072