23948sdkhjf

Køber fire ejere ud: Andel sætter sig på aktiemajoriteten i Energi Danmark

EU-Kommissionen har netop godkendt en konsolideret ejerkreds i energiselskabet Energi Danmark.

Den andelsejede energi- og fibernetkoncern Andel bliver majoritetsejer med en ejerandel på 63,6 procent, og Nrgi ejer de resterende 36,4 procent.

Det øgede ejerskab er helt i tråd med Andels strategi frem mod 2025. Her er en af ambitionerne at blive Danmarks største energileverandør til offentlige virksomheder og erhvervskunder.

- Vi arbejder på at styrke vores tilstedeværelse og volumen i hele værdikæden i energibranchen – fra energiproduktion over infrastruktur til energisalg til slutkunder for at styrke koncernens stabile forretningsmodel. Det øgede ejerskab i Energi Danmark er med til at øge Andels konkurrencekraft og vores muligheder for at opnå synergihøst på tværs af Andel-koncernens selskaber ved at fokusere vores datterselskaber yderligere og samle kerneaktiviteter i relevante datterselskaber, siger Jesper Hjulmand CEO i Andel. 

Nye strategiske prioriteter blandt tidligere ejere   

Baggrunden for den nye ejerkreds skyldes en generel konsolidering og en øget fokusering af forretningsaktiviteter i energibranchen samt nye strategiske prioriteter blandt ejerselskaberne, hvilket har resulteret i ejerønsker om såvel frasalg som ønske om øget ejerandel. 

Ud af ejerkredsen træder Energi Nord Holding (18,4 procent – ejet af Norlys og Nord Energi), Ewii Energi (16,5 procent), SEF Energi (1,1 procent) og Fonden Langelands Elforsyning (0,4 procent). 

Parterne er enige om ikke at offentliggøre betingelserne vedrørende transaktionen. 

Med myndighedernes godkendelse gennemføres ejerskiftet 1. nov. 2021.    

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125