23948sdkhjf

Ørsted køber sig ind i skotsk projekt for flydende havvind

Ørsted, som er blandt verdens førende virksomheder inden for havvind, har købt en majoritetsandel i det såkaldte Salamanderprojekt ud for den skotske kyst - et 100 MW stort udviklingsprojekt inden for flydende havvind.

Dermed indtræder Ørsted i et joint venture med Simply Blue Group, der er en førende irsk udvikler af flydende havvind, bølgeenergi og akvakultursystemer med lav miljøpåvirkning

Ørsted får en andel på 80 procent af projektet som Simply Blue Groups nyeste joint venture-partner ved siden af minoritetspartneren Subsea 7.

Projektet er designet som et springbræt for flydende vindteknologi, der giver mulighed for, at forsyningskædevirksomheder kan forberede sig på at udnytte flydende vindmuligheder i kommerciel skala og hjælpe teknologien til at blive omkostningseffektiv så tidligt som muligt, oplyser Ørsted.

- Jeg er glad for, at vi har indgået en aftale med Simply Blue om at blive partner i dette lovende projekt, som yderligere udvider Ørsteds engagement i flydende havvind. Det vil give os en masse erfaringer, som vi kan bruge på ScotWind og andre flydende vindprojekter, mens teknologien bevæger sig fra demoprojekter til stor skala, siger Martin Neubert, viceadministrerende direktør og kommerciel direktør for Ørsted, i en pressemeddelelse.

- Ørsted har i 30 år været drivkraften bag kommercialiseringen af bundfast havvind, og i løbet af det næste årti ønsker vi at gøre flydende havvind til en lige så stor succes gennem projekter som dette, tilføjer han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078