23948sdkhjf

Svendborgs affaldsenergianlæg lukket på anden uge

Affaldsenergianlægget i Svendborg har siden onsdag i sidste uge været ude af drift. Det skyldes en uopdaget slitageskade og koster Svendborg Kraftvarme 200.000 om dagen i tabte udgifter.

Det skriver Wastetech.

Helt konkret er der kommet en revne i kedelvæggen samtidig med at der er sket et brud på det rør, der cirkulerer vand rundt om kedlen, hvilket betød af vandet i første omgang fossede ud.

Direktør for Svendborg Kraftvarme Kjeld Bussborg fortæller at der ikke er noget unormalt ved skaden, der skyldes slitage, men at tidspunktet er usædvanligt, da det skete mens værket værket kørte i fuld produktion. 

Kjeld Bussborg afviser, at skaden har noget med værkets alder at gøre. Men han vurderer, at skaden kan være opstået på grund af den store usikkerhed om anlæggets fremtid.

Med tanke for en forestående lukning har Svendborg Kraftvarme selvfølgelig foretaget de nødvendige reparationer – men så heller ikke mere end det.

- Har det så betydet, at vi har været mindre grundige end hvis vi skulle have kørt 10 år mere? Det skal jeg ikke kunne sige, men der er en sandsynlighed for, at tingene hænger sammen på en eller anden måde. Jeg kan i hvert fald ikke afvise det, siger han.

Han forventer at anlægget vil være i drift igen i starten af næste uge. 

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094