23948sdkhjf

88 millioner er på plads til fynske kæmpe-konstruktioner: Nu skal der ansættes og købes udstyr

Med en bevilling på 88 millioner kr. er SDU og en række partnere nu klar til at skyde gang i det kommende Large Structure Production Center på Lindø

Det endelige grønne lys og ikke mindst bunken af millioner er nu klar til igangsætningen af  forskning og automatiseret produktion af kæmpe konstruktioner på Lindø.

I alt får det såkaldte Large Structure Production Center (LSP) tildelt i alt 88 millioner, og dermed kan der sættes endeligt gang i centeret, der skal producere vindmøller, skibe og byggeri i storskala.

Pengene er kommet på plads efter intern afklaring i det fynske erhvervskonsortium Nextgen Robotics, som i alt fik tildelt 108 EU-millioner af Erhvervsfremmebestyrelsen til egenfordeling. Og udover de 88 millioner kr. til LSP-centeret har dronetestcentret i HCA Airport fået 8,6 mio. kroner, mens udvikling af automatiserede færger på Sydfyn modtager 7,9 millioner kroner. Derudover er der 1,6 millioner kroner til etablering af det såkaldte Robotternes Hus.

Udstyr og ansættelser

Med millionbevillingen på 88 millioner kroner i ryggen kan SDU og en række partnere nu realisere planerne om verdens første center for udvikling af robot- og automationsløsninger til produktion af alt fra vindmøller til byggerier og skibe.

Leder af det kommende Large Structure Production Center (LSP), professor Christian Schlette fra SDU Robotics, er da også godt tilfreds med, at han nu kan indlede arbejdet.

- Noget af det første, vi skal i gang med, er at ansætte folk og indkøbe udstyr, så vi kan etablere os ude på Odense Havn på Lindø. Vi starter også straks tre demonstrationsprojekter sammen med virksomhedspartnerne, og med tiden skal vi opføre en decideret produktions- og udviklingshal, siger professoren i en pressemeddelelse.

Når SDU og Schlette rykker ind på Lindø bliver det blandt andet for at arbejde på tre projekter sammen med mere end 15 firmaer, som bidrager til LSP med mandetimer og ressourcer. Samlet set ventes LSP over de næste fem år at nå et budget på 200 millioner kroner.

Du kan læse artiklen i sin fulde længde hos Energy Supplys søstermedie Jern & Maskinindustrien.

Bemærk at det kræver abonnement

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093