23948sdkhjf

Medier: Større varmecheck til flere husstande på vej

Et flertal i Folketinget har landet endnu en aftale om en varmecheck, der denne gang både er højere og skal gå til flere husstande. Det erfarer TV2.

Tidligere tirsdag skrev Politiken, som havde set et aftaleudkast til en ny aftale, at checken forhøjes til 5900 kroner og gives til husstande med en samlet indkomst på under 650.000 kroner.

Ifølge TV2 er det netop endt sådan.

I den oprindelige aftale skulle husstande med en samlet indkomst på under 550.000 kroner om året modtage 3750 kroner som en varmecheck.

Checken er særligt målrettet husstande, der fyrer med naturgas eller har fjernvarme baseret på en høj andel af gas.

I sidste uge sagde klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), at der formentligt ville blive tale om en højere varmecheck. Det var dog uden at blive meget konkret.

Hvis gruppen af husstande, der modtager en varmecheck, udvides, sådan som Politiken og TV2 beskriver, vil det ifølge avisen betyde, at yderligere 75.000 husstande vil modtage den sammenlignet med den oprindelige aftale.

Den første aftale om en varmecheck blev indgået i februar. På daværende tidspunkt havde Rusland ikke invaderet Ukraine, men stigende gaspriser betød allerede dengang forhøjede varmepriser.

Siden har den russiske invasion betydet, at energipriserne er steget yderligere. Det er især gaspriserne, der er skudt i vejret.

Ifølge brancheorganisationen Dansk Energi, der nu hedder Green Power Denmark, er udgiften til gasvarme for en gennemsnitlig husholdning steget fra cirka 5500 kroner i 1. kvartal 2021 til 10.000 kroner i 1. kvartal 2022.

I sidste uge kom det frem, at varmechecken tidligst vil kunne udbetales til august. Det fik klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) til at beklage. Samtidig indkaldte han til forhandlinger om en ny aftale om en varmecheck.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet indkaldt til pressemøde om en aftale om varmehjælp onsdag formiddag klokken 10.15.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094