23948sdkhjf

Fri af coronaens klør. Lundsby Biogas øjner lys for enden af tunnelen

For to år siden stod Lundsby Biogas et helt andet sted end virksomheden gør i dag.

Dengang havde daværende direktør Ricco Veile lige lukket regnskabet for 2018/2019 med et overskud på 12,4 millioner kroner. Samtidig vendte han og selskabet næsen mod fjernere himmelstrøg – idet biogas-aktiviteterne i Danmark på grund af usikre støtteordninger ville være vigende.

I dag ser det hele lidt anderledes ud.

Direktøren hedder ikke længere Ricco Veile men Niels Pedersen. Han kom til i august sidste år. Samtidig er overskuddet over de seneste to år skrumpet en del. Selskabet har fortsat blikket rettet mod Europa men også Danmark er blevet interessant igen qua den grønne omstilling og regeringens ønske om leveringssikkerhed på energi.

Ord og tal

Regnskabet for 2020/2021 viser et lille overskud på 1,9 millioner kroner – mod 17,3 millioner kroner i året før. Det betyder dog ikke, at der over Niels Pedersens hoved blinker advarselslamper.

- Vi har haft en lavere aktivitet end ventet. Det har været svært at komme ud i verden på grund af corona. Og så er vi en projektvirksomhed, så resultatet kommer helt an på, hvor projekterne er henne i deres cyklus, forklarer han.

Samtidig har Lundsby Biogas brugt en masse ressourcer på at styrke sig selv in-house.

- Vi har sat et mål for at udvide vores stab af medarbejdere. Det betyder blandt andet, at vi i 2021 har oprustet med flere nye medarbejdere og jeg forventer at opruste med endnu flere medarbejdere både lokalt, landsdækkende og på nye markeder i den kommende tid, siger Niels Pedersen.,

Vækststrategien hos Lundsby Biogas byder blandt andet på udvidelse af det eksisterende kundesegment samt skalering af virksomhedens turnkey-projekter.

- Vi kommer blandt andet til at udvide vores kompetencer inden for de ting, vi mener kommer til at indgå i fremtidens biogasløsning, såsom PtX og separation af den afgassede gylle, siger Niels Pedersen.

Europa, Danmark, Verden

Lundsby Biogas har i de seneste år brugt tid og kræfter på at sparke gang i sine biogasaktiviteter ude i verden. Men den seneste tid har betydet at man har måtte snævre det globale fokus lidt ind. 

- Vi har og er fortsat været med på en del projektudvikling rundt om i verden, men vores fokus pt er hovedsageligt i Europa. Det har ændret sig i forhold til ind- og udland. Men vi er først og fremmest en virksomhed, der ønsker at servicere biogasbranchen, siger Niels Pedersen, der derfor er klar til at rykke derhen, hvor der er brug for det.

- Det kommer jo til at betyde at en del projekter fremskyndes. For en af de ting, der nu er fokus på, udover at forbedre det klimamæssige fodaftryk med grøn energifremstilling, så er det jo et ønske om at være uafhængig af russisk gas, siger Niels Pedersen.

Coronaens klør

Aktiviteten hos Lundsby Biogas har altså ikke været så høj som ønsket. Her har corona-pandemien spillet ind. Og selvom Danmark og verden så småt er ved at være ude af coronaens klør, så kommer selskabet til at kunne mærke efterdønningerne en rum tid endnu,

- Nogen steder blusser det op igen og så må man lave begrænsninger. Det er jo noget vi må lære at leve med, siger Niels Pedersen, der ikke forventer at pandemien kommer til at få indflydelse på indeværende regnskabsår - eller i regnskabsårene fremover. 

- Vi skal hente 60-70 procent af omsætningen i udlandet – resten i Danmark, der jo stadig er vores hjemmemarked. Det bliver bedre end sidste år, men i år bliver også et år, hvor vi stadig arbejder på vores udviklingsprojekter. Det er først i årene fremover at vi for alvor kommer til at se en vækst i aktivitetsniveauet, siger Niels Pedersen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Var sat på pause: Døren åbnet for fire havvindmølle-projekter
Bestod sin prøve: Hovedstadens damvarmelager er nu i drift
Redegørelse kaster nyt lys over "mysteriet" om åben dør-stoppet
Varmeselskab anklages for stor fejl - nu lægger kunderne sag an
Mærsk sælger olierelateret forretningsben i milliardhandel
Topsoe har brugt 80 millioner på gasnødplan: Det er en billig forsikring
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.094