23948sdkhjf

Rio: Mindsk CO2-udslippet uden at sænke produktionen

Energioptimering kan spare kloden CO2 uden at sænke produktion og levestandard.
Intelligent brug af energi, kan spare kloden meget store mængder CO2 fra boliger, kontorer og industriproduktion uden at hverken produktion eller levestandard sænkes – forhold som især udviklingslandene er opmærksomme på. Det viser konkrete erfaringer fra den danske energioptimeringsvirksomhed Scanenergi A/S, der udfører opgaver for virksomheder og offentlige institutioner over det meste af verden.

Scanenergi deltager i FN-konferencen for bæredygtig udvikling, i Rio de Janeiro i Brasilien i denne uge. Her bidrager virksomheden bl.a.med to cases på et symposium arrangeret af organisationen Act NOW – cases, der viser potentialet for CO2-nedskæringer.

- Ved blot at tænke smartere og handle klogere kan vi skære i CO2-udledningerne uden at sænke hverken produktion eller levestandard, siger Michael Mikkelsen, der er administrerende direktør i Scanenergi A/S.

Store muligheder for udviklingslandene
Især udviklingslandene er bekymrede for, om begrænsninger for udledning af CO2 vil ødelægge deres muligheder for økonomisk udvikling og udbygning af velstanden. Men det behøver langt fra at være tilfældet, mener Michael Mikkelsen:

- Udviklingslandene vil lynhurtigt kunne lære af de erfaringer, som vi i Vesten har brugt både 10 og 20 år på at indhøste. De kan springe mange led over, når det gælder om at spare på CO2 – ligesom med fx telekommunikation, hvor mange udviklingslande springer over udbygning af dyrt fastnet og går lige til det langt enklere mobilnet, siger han.

Cases præsenteres i Rio
De to cases, som Scanenergi præsenterer i Rio, er bryggerier i henholdsvis Mexico og Portugal.
Her er det lykkedes at spare henholdsvis 12 og 20 pct. af energiomkostningerne og 4.000 og 7.500 tons CO2 om året, uden at produktionen er faldet eller blevet fordyret.

- Med casene vil vi gerne bidrage til udveksling af vigtig viden om, hvad der rent faktisk kan lade sig gøre, når det gælder om at spare ressourcer og begrænse CO2 på det globale plan, siger administrerende direktør Michael Mikkelsen, Scanenergi A/S.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093