23948sdkhjf

Kul på den korte bane og A-kraft på den lange - "Uden russisk gas må vi tænke ud af boksen"

Der skal træffes alvorlige - og måske også ubehagelige - beslutninger i den danske energisektor, hvis vi skal gøre os fri af russisk gas så hurtigt som muligt. 

Sådan lyder budskabet fra Hans Otto Kristensen, der er en af Danmarks førende eksperter i maritim teknologi og energisystemer. 

Han mener, at hele Danmark har fået et decideret wake up-call i kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine. 

 - Regeringen bliver ganske enkelt nødt til at tage de meget alvorlige beslutninger med udbygning af el-nettet til at klare en langt større omstilling til vedvarende energi og forberedelserne til Power-to-X fremstilling. Og så kan man lige så godt komme i gang med fremrykning af energiøerne, som man regner med skal være klar om 11 år - i bedste fald om 8 år. Det er jo alt, alt for langt ude i fremtiden i forhold til at de udfordringer, som vi står overfor her og nu, siger Hans Otto Kristensen.

Hans Otto Kristensen noterer sig med tilfredshed, at førende klimaeksperter i Danmark nu som noget helt naturligt taler om, at der vil skulle tages drastiske midler i brug: Det omhandler f.eks. om en tilbagevenden til kulkraft i en overgangsfase og på igangsættelse af A-kraft-projekter med brug af højteknologiske smeltetsalt-reaktorer til produktion af P2X-brændstoffer.

- Desværre fornemmer jeg lidt, at vores klimaminister ikke rigtig er parat til at handle på den alvorlige situation. Han taler fortsat om, at det er den langsigtede grønne omstilling, der skal gøre arbejdet samtidig med, at han fortsat afviser al tale om at slå over på A-kraft, lyder det fra Hans Otto Kristensen.  

 -Jeg mener helt klart at atomkraft debatten må i gang NU. Jeg ved godt det bliver dyrt – men der er vist ikke noget på energiområdet der fremover ikke bliver dyrt. Hvad med fabrikkerne der delvis må neddrosle og stoppe vigtig produktion fremover – det vil også koste kassen.

Kommenter artiklen (5)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079