23948sdkhjf

European Energy i stort PtX-samarbejde med Mærsk

European Energy og Maersk har underskrevet en hensigtserklæring om udvikling af e-metanol-projekter.

European Energy skal udvikle og opføre e-metanol-projekter i Nord- og Sydamerika med produktionsstart i 2025/26. Mærsk kommer til at være den eneste aftager af e-metanolen fra fabrikkerne.

E-metanolanlæggene kommer til at blive placeret i forbindelse med sol- og vindprojekter, der er udviklet og bygget af European Energy. Det understreger European Energys forretningsmodel, der kombinerer hele værdikæden fra produktion af vedvarende elektricitet til produktion af e-metanol.

- Vi er meget glade for at styrke vores partnerskab med Mærsk. Et partnerskab, der begyndte med leveringsaftalen af e-metanol fra vores kommende anlæg i Aabenraa Kommune. Med denne nye hensigtserklæring øger vi markant størrelsen af vores e-metanol-projekter og placerer dem i områder med noget af den kosteffektive vedvarende energi, der findes. Dette vil give endnu lavere omkostninger til e-metanol og fremskynde overgangen væk fra fossilbaseret skibsbrændstof, siger Knud Erik Andersen, adm. direktør for European Energy.

Med den første e-metanol-aftale med European Energy i Danmark sikrede Mærsk sig adgang til den nødvendige mængde e-metanol, der er nødvendig for at drive sit første feederfartøj i 2023.

Siden har Mærsk yderligere skubbet på den grønne metanol-dagsorden ved at bestille 12 store containerskibe med mulighed for at operere på grøn metanol. Disse fartøjer vil være i operation fra 2024 og er en del af Mærsks ambition om at blive klimaneutral på tværs af hele forretningen i 2040.

Ikke de eneste

European Energy er ikke den eneste Mærsk netop har indgået PtX-partnerskaber med. I samme ombærring er der indgået med partnerskaber med CIMC ENRIC, Green Technology Bank, Proman og WasteFuel - og Ørsted.

Læs mere om aftalen med Ørsted her

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078