23948sdkhjf

Solrød får millionstøtte til biogasanlæg fra EU

Efter mange måneders intense forhandlinger, har Solrød Kommune nu indgået en aftale med EU om støtte på 3,6 millioner kroner til realisering af Solrød biogasanlæg.
Solrød Kommune modtager støtten via EU-initiativet ”Mobilising Local Energy Investments”, der har til formål at hjælpe offentlige myndigheder (kommuner eller regioner) med at forberede og iværksætte investeringer i vedvarende energiprojekter.

Støtten gives derfor ikke til selve opførelsen af biogasanlægget, men relaterer sig til de rådgiverydelser, som projektet har behov for at tilknytte i forbindelse med det forberedende arbejde forud for etableringen af biogasanlægget. Det vil sige til blandt andet udarbejdelse af udbudsmateriale, økonomisk og juridisk rådgivning. Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

Den samlede aftale med EU forløber over 24 måneder. Herefter skal den totalentreprenør, der skal stå for opførelse af biogasanlægget, vælges.

Fra stank til grøn energi
- Det startede med et lugtproblem på stranden fra tang, der hvert år ligger og rådner efter at være blevet skyllet op på strandene i Køge Bugt. Nogle kloge hoveder mente - bl.a. inspireret af mange års anvendelse af tang i landbruget - at den indsamlede tang måtte kunne bruges til noget fornuftigt. Den ide arbejdede vi videre med, og med EU-støtten er vi i dag godt på vej til at realisere et biogasanlæg, der bl.a. anvender den indsamlede tang fra Køge Bugt til produktion af grøn energi. Det bliver det første af sin art i Danmark, siger borgmester Niels Hörup i en kommentar på kommunens hjemmeside.

Biogasanlægget spiller en væsentlig rolle for opfyldelsen af kommunens ambitiøse klimamål frem imod 2025, og med byrådets godkendelse af samarbejdet med EU, er der dermed taget et betydeligt skridt hen imod realiseringen af biogasanlægget og således også realiseringen af de kommunale klimamål.

- Udover at være konkret betaling til projektet, så opfatter vi ligeledes EU's støtte til biogasprojektet som en blåstempling af kommunens indsats på klima- og energiområdet, siger borgmesteren på hjemmesiden.

Biogasprojektet har tidligere modtaget støtte fra hhv. Region Sjælland og Vækstforum Sjælland til de indledende faser af projektet. Det har været stærkt medvirkende til at drive projektet frem til nu.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094