23948sdkhjf

Ikke længere på lukningskurs: Svendborgs affaldsenergianlæg får måske fire år mere

I 2020 besluttede kommunalbestyrelsen i Svendborg Kommune at kraftvarmeværket – i form af et affaldsenergianlæg - skulle lukke med udgangen af 2022. Samtidig blev der givet grønt lys til, at Svendborg Fjernvarme kunne købe bygningerne, når de var blevet tømt for anlæg og kedler. 

Nu ønsker Svendborg Fjernvarme dog imidlertid at udskyde lukningen. Selskabet har i hvert tilfælde rettet henvendelse til Svendborg Kraftvarme om at udskyde lukningen et halvt år.

Baggrunden for ønsket er de stigende energipriser, skriver Fyens.dk

Formand i Svendborg Kraftvarme Ove Engstrøm bekræfter overfor avisen, at selskabet har modtaget anmodningen – og at selskabet har sendt henvendelsen videre til sin ejer Svendborg Kommune. 

Han er ikke afvisende overfor at udskyde lukningen – langt fra – men han ser gerne, at det bliver med mere end seks måneder.

- Det ville være til stor fordel for varmeforbrugerne, som ville få en billigere varme. Derfor så jeg gerne, at man tog tyrene ved hornene og udskød i fire år. Vi har også hele tiden sagt til Svendborg Kommune, at det giver mening at køre videre til efter 2024, hvor vi ikke længere har gæld, hvorfor vi derefter kunne præstere en billigere varmepris, siger Ove Engstrøm.

Sagen vil blive drøftet på et møde i kommunalbestyrelsen i Svendborg Kommune onsdag. Venstres gruppeformand Mette Kristensen er klar til at udskyde lukningen af kraftvarmen, mens kommunalbestyrelsens største parti Socialdemokratiet heller ikke afviser ideen, men dog gerne ser sagen undersøgt til bunds.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094