23948sdkhjf

Milliardaftale: Københavns fjernvarmenet skal repareres eller udskiftes

Fjernvarmenettet i Københavns Kommune står over for et grundigt eftersyn og reparationsarbejde, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Forsyningsselskabet Hofor har netop udbudt en rammeaftale på 1,125 mia. kr., som drejer sig om det københavnske fjernvarmeledningsnet på 1.800 km, der skal efterses og repareres og nogle steder udskiftes helt.

- De ældste ledninger er fra 1929, så de er selvfølgelig af varierende kvalitet, hvilket kræver, at vi foretager en løbende udskiftning af de dårligste ledninger. Generelt set har vi dog et godt ledningsnet, der forsyner de Københavnske borgere med stabil fjernvarme, skriver Torben Hald, projektchef i Hofor i et mailsvar til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Arbejdet kommer ifølge Hofor til at berøre flere ejendomme i København og dermed også private.

- Vores fjernvarmeledninger ligger hovedsageligt i vejene, men vi fører næsten altid rørene ind til ejendommens varmecentral, så dermed kommer vi også til at ligge i gårde, haver, kældre og andre private områder på stort set alle Københavns ejendomme, skriver Torben Hald.

Rammeaftalen er delt op i tre delkontrakter, der beløber sig til henholdsvis: 800 mio. kr., der drejer sig om større anlægsopgaver, 200 mio. kr. der drejer sig om levering af driftsopgaver og 125 mio. kr. der drejer sig om ad hoc anlægsarbejder.

Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093