23948sdkhjf

Dansk leverandør af Ates-anlæg på nye hænder

Danske Energy Machines har overtaget Enopsol, leverandør af ATES-baserede (Aquifer Thermal Energy Storage) energisystemer på det danske marked.

Med opkøbet udvider Energy Machines porteføljen af energisystemer. 

- Vi kender Enopsol rigtig godt og vi er glade for at kunne tilføje deres kompetencer og ekspertise i og omkring ATES-løsninger, som er særligt velegnede til det danske marked siger Johan Gedda, CEO, Energy Machines, der opererer indenfor design, implementering og drift af integrerede energisystemer til ejendomme.

Med opkøbet sikres næsten 50 års ekspertise inden for energioptimering via varme- og kølesystemer – samt en projektportefølje, der dækker en stor del af Danmarks ATES-installationer. 

- Dette er en vigtig milepæl på vores rejse mod at investere i komplementære teknologier og markeder i processen for at gøre enhver bygning til en energimaskine, siger Johan Gedda. 

Energy Machines har med overtagelsen også overtaget navnet Enopsol, hvis aktiviteter frem over vil foregå under navnet Energy Machines. Direktør hos Enopsol Stig Niemi Sørensen fortsætter efter opkøbet som CTO med ansvar for alle Ates-aktiviteter i Energy Machines.

Fortsætter udviklingen

Enopsol har i årtier udviklet på løsninger i Ates-universet og dette arbejde vil fortsætte under Energy Machines ledelse blandt andet for at imødekomme det stigende behov for termisk lagring i varmepumpebaserede energisystemer. 

- Energy Machines og Enopsol er strategisk afstemt i en fælles filosofi om at udvide udbredelsen af optimerede energisystemer til bygninger. Ved at blive en del af Energy Machines-gruppen, får Enopsol mulighed for yderligere at forstærke sin mission om at blive de facto standard for ATES-baserede systemer i Norden, siger direktør Stig Niemi Sørensen hos Enopsol og tilføjer: 

- Med vores kombinerede ekspertise og fælles vision, vil Energy Machines have kapacitet til at bringe innovative løsninger til vores voksende kundebase i både Danmark og internationalt.

Kombinationen af firmaernes teknologier og projektporteføljer inklusive installationer for Widex, Bispebjerg Hospital og mere end 30 andre bygningsejere, cementerer Energy Machines position som leverandør af softwaredrevne energisystemer til danske ejendomme. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094