23948sdkhjf

Vestforsyning runder en halv milliard

Forsyningsselskabets kerneforretning går godt, viser 2011-regnskabet. Det giver overskud til udvikling.
Holstebros forsyningsselskab Vestforsyning gik ud af 2011 med et overskud på 44,7 mio. kroner. Det er en lille stigning i forhold til 2010, som sluttede med et resultat på 42,1 mio. kroner.

På trods af et beskedent salg af fjernvarme som følge af den milde vinter i andet halvår 2011, har selskabet for første gang rundet den halve milliard i omsætning – i alt 519,3 mio. kroner.

Regnskabet bærer præg af, at biogasanlægget Maabjerg BioEnergy blev bygget færdigt i 2011, og nu er på vej til at nå op på fuld kraft. Vestforsyning ejer 71 procent af Maabjerg BioEnergy Drift A/S. Her har Vestforsyning i 2011 investeret 208 mio. kroner ud af samlede investeringer på 336 mio. kroner.

En del af de øvrige investeringer er ombytning af forbrugsmålere, som fremover skal kunne fjernaflæses. Indtil videre er over en femtedel af i alt 48.000 målere udskiftet i et projekt, der løber til og med 2014.

Vestforsynings bestyrelsesformand Arne Lægaard er tilfreds med regnskabet og stolt af de medarbejdere, der har skabt resultaterne.

- Vestforsyning har et lavt sygefravær, og medarbejderne fortæller, at de er glade for at være her. Det er en af grundene til, at økonomien også er sund. Som bestyrelse stiller vi store krav til forsyningssikkerhed og fornuftige forbrugerpriser, og myndighederne stiller også store krav. Jeg er glad for at opleve, at medarbejderne trives med det ansvar, og at de også er parate til at møde de forandringer, som de bliver præsenteret for, siger Arne Lægaard.

Byggeriet og indkøringen af Maabjerg BioEnergy er en af de store opgaver, som har trukket på ressourcerne i Vestforsyning. Det betyder dog ikke, at kerneforretningen er trådt i baggrunden. Tværtimod.

- I de seneste år er der lagt omfattende, meget langsigtede strategier for forsyningsområderne, og der foregår en løbende opfølgning på driften. Vi har et velsmurt maskinrum, og det er netop dét, der giver det økonomiske og mentale overskud til at videreudvikle energiforsyningen i en retning, der sikrer os mere klimavenlig energi og en stabil udvikling på forbrugerpriserne, siger Arne Lægaard.

Flotte energibesparelser
På klimafronten går det rigtig godt med at spare på energien. Vestforsyning har i sin 2011-indberetning til Energistyrelsen rapporteret besparelser på 15.186 MWh, svarende til varmeforbruget i 1080 husstande. Heraf er de 2614 MWh hentet via Vestforsynings aftale med 117 lokale håndværkere, der rapporterer energibesparende forbedringer på især privatboliger.

Det udløser et tilskud, og samtidig vurderer Vestforsyning, at de indrapporterede arbejdsopgaver svarer til ca. 20 mio. kroner i omsætning hos de lokale håndværkere. Tilskudsordningen fortsætter på ubestemt tid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094