23948sdkhjf

GUES svarer på honorarkritik efter data-tyveri

Gudenådalens Energiselskab (GUES) har netop været udsat for datatyveri. Det drejer sig blandt andet om lønsedler til selskabets bestyrelsesformand og kasserer.

Lønsedlerne er lagt i postkasserne hos forbrugere i Bjerringbro og er ligeledes sendt til Viborg Stifts Folkeblad og lokalpolitiet i Viborg. 

Offentliggørelsen af lønsedlerne og dermed de to aktørers honorar har skabet røre. 

Kasserer i selskabet Per Dalgaard har i årene 2015-2019 har fået udbetalt knap 800.000 kroner udover bestyrelseshonoraret på 6.000 kroner om måneden samt kørselsgodtgørelse. Formand for GUES Preben Sørensen har fået betaling for timelønnet arbejde og det løb i 2018 op i 120.120 kroner, i 2019 75.005 kroner samt kørselsgodtgørelse.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Folkebladet har beregnet det til samlet set 964.000 kroner eksklusiv bestyrelseshonoraret. 
Viborg Stifts Folkeblad har forsøgt at finde frem til, hvilken type af opgaver, der har kastet honoraret af sig. 

I første omgang ville hverken formand i GUES Preben Sørensen eller direktør Jan Dansbo forholde sig til folkebladets forespørgsel. Siden har GUES dog udsendt en pressemeddelelse for at kaste lys over sagen. 

- Vi har ikke haft mulighed for at udtale os, idet vi ikke havde kendskab, eller kunne få oplyst, hvilket materiale, der var tale om, og fik kun nogle spørgsmål, uden nogen form for dokumentation. Og ved direkte forespørgsel på udlevering eller fremsendelse af en kopi af materialet, hvilket blev afvist, hvorefter vi var nødsaget til at afslutte samtalen, skriver Per Dalgaard og Preben Sørensen i en pressemeddelelse

Konsulentarbejde

I den nyligt udsendte pressemeddelelse fra energiselskabet redegør Per Dalgaard og Preben Sørensen for de honorarer kasseren og formanden har modtaget i perioden 2015-2019.

- For kasser Per Dalgaards vedkommende, er der tale om konsulent arbejde, der blev af den daværende bestyrelse på bestyrelsesmødet den 26.10.2016, godkendt efter ønske fra den daværende driftsleder Charles W. Hansen, idet der det pågældende år, og årene frem, var opstået behov for hjælp til nedenstående opgaver, som skulle løses grundet ny lovgivning i varmesektoren mm. På daværende tidspunkt, så driftsleder Charles W. Hansen sig ikke i stand til at løse opgaverne med den daværende administration, og bad derfor bestyrelsen om hjælp, fremgår det af pressemeddelelsen.

Driftsleder Charles W. Hansen fik derfor bemyndigelse til at kunne trække på Per Dalgaard op til ca. 7 timer pr. uge til en aftalt timepris på 275 kroner i timen.

Der er tale om opgaver som blandt andet implementering af dataforordningen, udarbejdelse af anlægsregister, opgaver i forbindelse med fusionen mellem Bjerringbro Varmeværk og Ulstrup Kraftvarmeværk samt udarbejdelse af lovpligtig forretningsorden. 

Direkte overtagelse

Når det kommer til formand Preben Sørensen var der i 2018 tale om en direkte overtagelse af den på daværende tidspunkt vedtagne aflønning af formandsposten. 

- Bestyrelsens honorering, blev senere diskuteret i bestyrelsen, i løbet af 2019, hvor alle bestyrelseshonorar blev reduceret efter, at fusionen med Ulstrup Kraftvarmeværk, var tilendebragt. Efterfølgende blev det vedtaget at offentliggøre bestyrelseshonorarerne på vor hjemmeside, efter godkendelse på vor generalforsamling, skriver GUES i pressemeddelelsen. 

GUES har 2890 forbrugere. Bestyrelsen består af otte medlemmer.

Af GUES' hjemmeside fremgår det at formand og kasserer i dag modtager 6000 kroner pr. måned i honorar, mens næstformanden får 4000 kroner og de øvrige bestyrelsesmedlemmer modtager 3.000 kroner i honorar.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109