23948sdkhjf

Politiet efterforsker sag om data-tyveri hos Gudenådalens Energiselskab

Bestyrelsen for Gudenaadalens Energiselskab (GUES) har haft ubudne gæster i varmeværkets digitale bogholderi og anmelder nu databruddet til politiet.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Sagen er den, at en person har fået adgang til varmeselskabets digitale bogholderi og taget kopier af lønsedler og lagt dem i postkasser hos forbrugerne, hvoraf enkelte har sendt lønsedlerne videre til henholdsvis Viborg Stifts Folkeblad, men også til lokalpolitiet i Viborg.

Blandt andet har Claus Laugesen i Bjerringbro fået lønsedlerne stoppet i sin postkasse, og det er da også ham, der har sendt dem videre til politiet.

Han undrede sig dog i første omgang over brevet og lagde det derfor op i en Facebook-gruppe med navnet 'Bekymring over 185% prisstigningsvarsel fra GUES'.

- Men efter en kort snak med folkene bag Facebooksiden fjernede jeg straks lønsedlerne, for vi var hurtigt enige om, at det er en sag for politiet, fordi lønsedlerne formentlig stammer fra et datatyveri, siger Claus Laugesen, der mandag afleverede dokumenterne til politiet i Viborg.

Direktør for GUES Jan Dansbo har oplyst til Viborg Stifts Folkeblad, at datatyveriet er meldt til politiet, da der ved deling og anvendelse af materialet er tale om overskridelse af GDPR-lovgivningen.

Hos lokalpolitiet i Viborg bekræfter politikommisær Andreas Bang Andersen over for Viborg Stifts Folkeblad, at man har modtaget materialet, og at sagen nu efterforskes.

Offentliggørelsen af lønsedlerne har skabt en del omtale - Læs mere om det her

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078