23948sdkhjf

Ørsted sælger sit hovedsæde til stort konsortium

En af de største kontorbygninger herhjemme, energiselskabet Ørsteds hovedsæde i Jægersborg ved København, får nye ejere.

Den nuværende ejer af ejendommen, ATP Ejendomme, har solgt kontorkomplekset til et investorkonsortium bestående af pensionsselskabet Pensam, den koreanske ejendomsinvestor AIP Asset Management samt danske Artha Kapitalforvaltning.

Kontorbygningen på 84.500 kvm huser i øjeblikket 2.600 Ørsted-ansatte og består af 20 renoverede bygninger, der knyttes sammen af ”Ramblaen”, der er et 300 meter overdækket fællesareal.

Samlet har ejendommen 56.528 kvm kontorareal og inkluderer derudover en stor kantine, konferencecenter og fitnesscenter. Ørsted-ansatte har gennem en tunnel under motorvejen adgang til parkeringspladsen på den anden side af motorvejen og hurtigere adgang til Jægersborg Station..

- Sammen med vores partnere har vi købt én af de mest attraktive kontorejendomme i København med en lang tilbageværende uopsigelighedsperiode, og samtidigt kommer vi til arbejde med én af pionererne i den grønne økonomi om at energioptimere deres ejendom, udtaler adm. direktør Torsten Fels fra Pensam i en pressemeddelelse.

Vigtigt investeringsområde

AIP har senest købt en ejendom af Novo Nordisk i Søborg og betragter København som et vigtigt investeringsområde.

- Vi har et stort fokus på København som investeringsområde af mange årsager inklusiv det komparativt høje afkast, den stærke likviditet og det transparente forretningsmiljø. Fremadrettet vil vi fortsat fokusere på at købe ejendomme i Norden såvel som i andre udvalgte europæiske byer, siger AIP’s adm. direktør Danny Kim, i pressemeddelelsen.

Ørsted byggede ejendommen, der er tegnet af Hvidt Arkitekter, og den sidste fase blev færdiggjort i 2009. Ejendommen blev efterfølgende solgt i et sale-leaseback til ATP i 2013.

Parterne har ikke offentliggjort salgsprisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094