23948sdkhjf

Edderfuglen trækker det længste strå: Sender meget vel støttefri havvindmøller til tælling

European Energy har i rigtig mange år arbejdet på at opføre støttefri havvindmøller i Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland. 

Trods sværdslag ser det nu ud til at edderfuglen og den gråstrubede lappedykker trækker det længste strå.

Det skriver Berlingske

Edderfuglen og gråstrubet lappedykker

Natura 2000 og edderfuglen har tidligere sat arbejdet med havvindmølleparken Omø Syd i bero.

Kort efter at European Energy ansøgte Energistyrelsen om etableringstilladelse til parken, meddelte Energistyrelsen European Energy, at sagsbehandlingen af Omø Syd var sat i bero. 

Årsagen var, at styrelsen afventede et svar fra Miljøministeren angående udpegning af Smålandsfarvandet som et fuglebeskyttelsesområde.

Før påske udpegede Regeringen og Miljøministeriet således seks nye fuglebeskyttelsesområder, hvor et af disse er Smålandsfarvandet, hvor European Energy påtænker at opføre Omø Syd. 

Efterfølgende genoptog Energistyrelsen arbejdet med Omø Syd, hvilket gav grønt lys for European Energy, der dog skulle arbejde med parken på en helt anden måde en tidligere. 

European Energy skal nemlig forholde sig til, at Smålandsfarvandet kan blive udpeget som Natura 2000-område, og at det kan blive udpeget til et særligt fuglebeskyttelsesområdet for blandet andet edderfugl og gråstrubet lappedykker. 

Et brev til ministeren

Selvom European Energy  i foråret kunne arbejde videre med projektet er det nu de seks udvalgte fuglebeskyttelsesområder, som regeringen og Miljøministereiet pegede på før påske, der nu ser ud til at blive projektets banemand. 

Det fremgår af et brev til Folketingets energiordførere fra klima- og energiminister Dan Jørgensen (S), som Berlingske er i besiddelse af.

I brevet fremgår det at udpegningen af de seks nye fuglebeskyttelsesområder nu har været i offentlig høring og at det ikke har ført til geografiske ændringer af de foreslåede områder, som er Flensborg Fjord, Sejerøbugten, Smålandsfarvandet, det nordvestlige Kattegat, ved Rønne Banke og i Skagerrak. 

Det betyder, at den planlagte havvindmøllepark og fuglebeskyttelsesområdet overlapper hinanden.

- Det er ærgerligt, men det må vi så tage til efterretning. Og hvad gør vi så? Det er ikke blevet nemmere, men vi har ikke opgivet Omø Syd helt endnu. Nu er vi i gang med at kigge på forskellige alternativer, som vi regner med at være færdige med at analysere inden jul. Så tager vi en beslutning om, hvad vi gør, siger administrerende direktør i European Energy Knud Erik Andersen.til Berlingske. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109