23948sdkhjf

Maabjerg Bioenergy vil femdoble produktion af biogas

Selskabet, der i denne uge begynder at sende biogas til varmeværket i Vinderup, kan producere 18 mio. kubikmeter biogas om året. Det tal skulle gerne være fem gange større i 2016.
Maabjerg Bioenergy begynder i denne uge at sende biogas til varmeværket i Vinderup, hvor den skal erstatte naturgas og give 1200 husstande billigere varme. Det skriver P4 Midt&Vest.

På nuværende tidspunkt vil Maabjerg Bioenergy producere 18 millioner kubikmeter biogas om året, men hvis alt går efter planen, håber selskabet på, at den produktion i løbet af bare fire år kan stige til 99 kubikmeter om året. De mange kubikmeter biogas skal så afsættes via naturgasnettet. Det hele afhænger dog af garantier fra staten.

Bioraffinaderi en forudsætning
Tilsætning af sukkermelasse vil sætte turbo på biogas-produktionen, og da sukkermelasse er et affaldsstof fra bioethanol-produktion, er en forudsætning for at femdoble biogas-produktionen, at der opføres et bioethanol-anlæg ved siden af, skriver P4 Midt&Vest.

Der er allerede planer om et stort bioethanol-raffinaderi, men det hele afhænger af, hvorvidt regeringen og Folketinget vil garantere et marked for bioethanol.

I dag skal der være 5,75 procent ethanol i benzin – et tal der skal stige til 10 procent i 2020.

- Der håber vi så, at regeringen vil sige, at det meste eller al ethanolen skal være 2. generations bioethanol – som vi vil fremstille – i stedet for den 1. generations ethanol, Danmark får fra udlandet i dag, siger direktør i Maabjerg Bioenergy, Jørgen Udby, til P4 Midt&Vest.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079