23948sdkhjf

Strategisk opkøb i energibranchen

Scanenergi A/S køber Danfoss Solutions A/S og indleder ny ekspansiv strategi indenfor energioptimering herhjemme og i udlandet.
Energioptimeringsvirksomheden Scanenergi A/S i Ikast overtager Danfoss Solutions A/S, der er specialiseret i udførelse af energibesparelser i store virksomheder og industrianlæg. Opkøbet skal sikre Scanenergis fortsatte vækst som et af Europas førende selskaber inden for energioptimering.

- Markedet for energioptimering er i stor vækst. Især i de seneste år har virksomhederne set fordelene ved at skære ned på energiforbruget og optimere deres processer. Både for at spare CO2, og fordi de økonomiske gevinster er store og kan høstes hurtigt. Derfor ser vi det som det helt rigtige tidspunkt at overtage Danfoss Solutions, som er en af de mest erfarne og kompetente virksomheder indenfor industriel energioptimering, siger Michael Mikkelsen, administrerende direktør i Scanenergi A/S.

Optimering med markante besparelser
Scanenergi er en ESCO-virksomhed, (Energy Service Company), der gennemfører energioptimering og energirådgivning til virksomheder, det offentlige og private. På virksomhedssiden har Scanenergi gennem de seneste tre år gennemført flere hundrede energioptimeringsprojekter i både mellemstore og store virksomheder i Danmark med realiserede besparelser fra nogle hundrede tusinde til flere millioner kroner, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Hertil kan nu lægges Danfoss Solutions kundeportefølje, der udover Danmark dækker virksomheder i bl.a. Skandinavien, Tyskland, Polen, Portugal, USA og Mexico.

- Ved at sammenlægge erfaringer og kompetencer fra Danfoss Solutions vil vi kunne tilbyde endnu bedre løsninger til de eksisterende kunder i Danmark og i udlandet. Vi vil også gå målrettet efter at etablere nye kundeforhold i det øvrige Skandinavien og Tyskland, hvor energioptimering nu for alvor er ved at blive et stort forretningsområde, siger Michael Mikkelsen, Scanenergi A/S.

Samarbejde om energioptimering
Danfoss Solutions A/S blev startet som et spin-off fra Danfoss Koncernens indsats med at udvikle klima- og energiløsninger og har i alt 22 ansatte, som nu altså bliver en del af Scanenergi-koncernen.

- Vi ser ikke rådgivning som selvstændig ydelse som en del af vores kerneforretning. Derfor er vi glade for at have fundet en køber, som ønsker at investere i og videreudvikle området. Samtidig får vi en partner, som vi kan samarbejde med om energioptimeringer på vores egne fabrikker, siger Nis Storgaard, koncerndirektør og CDO i Danfoss.

Som del af købsaftalen vil Scanenergi nemlig videreføre en række energioptimeringsprojekter på Danfoss’ fabrikker i både Danmark og udlandet. Derudover viderefører Scanenergi også Danfoss Solutions’ øvrige projekter i både Danmark og udlandet.

- At Danfoss Koncernen vælger at arbejde sammen med os om energioptimering af en række af deres produktionsenheder, ser vi som en understregning af, at den ydelse, vi leverer, er effektiv og giver resultater, og vi glæder os til samarbejdet med Danfoss Koncernen, siger Michael Mikkelsen, administrerende direktør i Scanenergi A/S.

Med købet af Danfoss Solutions A/S vokser medarbejderantallet i Scanenergi A/S til godt 130 medarbejdere fordelt på hovedsædet i Ikast samt afdelinger i København og Kolding.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078