23948sdkhjf

Erstatningssagen mod Elsam fortsætter

Procesbevillingsnævnet har netop afvist at give konkurrencemyndighederne tilladelse til at få prøvet Vestre Landsrets dom i Elsam-sagen i Højesteret.

Sagen går på, at Elsam skulle have misbrugt sin dominerende stilling på markedet for engrossalg af fysisk el i Vestdanmark i perioden 1. januar 2005 til 30. juni 2006.

Konkurrencerådet havde ellers i 2007 afgjort, at Elsam havde misbrugt sin dominerende stilling. En dom, der året efter blev stadfæstet af Konkurrenceankenævnet. Sø- og Handelsretten gav mange år senere de to instanser medhold. Men det blev altså i år omstødt af Vestre Landsret. 

Det betyder dog ikke, at Elsam-sagen er helt lukket ned. De godt 1.100 daværende Elsam-kunder, der har sagsøgt Ørsted, fortsætter nemlig med deres erstatningssag. Det skriver Ritzau Finans ifølge NP Investor.

- Vi tager nævnets kendelse til efterretning og har ikke andre kommentarer. Vi kører erstatningssagen videre i Sø- og Handelsretten, og der har vi næste retsmøde i november, siger Jørgen Holm Westergaard fra Energi Danmark, som står i spidsen for sagen, til Ritzau Finans.

Det betyder at erstatningskeavet på 4,4 milliarder kroner plus renter stadig kan komme i spil.

Erstatningssagen er rejst af 1.106 virksomheder og kommuner med Energi Danmark, OK og Scanenergi i spidsen. De ønsker erstatning for de tab, de mener at have lidt, som følge af den påståede overtrædelse af konkurrencereglerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126