23948sdkhjf

Nature Energy vil investere 35 milliarder i nye anlæg

Med en ny strategi hæver Nature Energy ambitionsniveauet for den internationale vækst.
Derfor vil virksomheden frem mod 2030 investere 35 milliarder kroner i nye anlæg i internationale markeder.

For de midler skal der årligt bygges mellem 10 og 15 nye anlæg, der skal sætte skub til den grønne omstilling,

Det er blot to af elementerne i den nye strategi, som biogasproducenten Nature Energy netop har præsenteret.

- Med vores nye strategi sigter vi efter stjernerne. Vi vil være den mest succesfulde og respekterede biogasproducent i verden. Det kræver store investeringer, men vi er forpligtet til at lave de investeringer, så vi skal yde vores bidrag til den grønne omstilling, og her har biogassen et enormt potentiale for at bidrage positivt til at sætte skub i den grønne omstilling, der er så nødvendig for vores klode. Vi vil gerne gøre vores del, og det skal vores nye strategi sikre, siger Ole Hvelplund.

Produktionsomkostningerne ned

Samtidig vil selskabets produktionsomkostninger på sigt blive mere end halveret, siger Ole Hvelplund.

- Storskalaproduktion af biogas var for få år siden ukendt territorie, og derfor var det relativt kostbart at udvikle teknologierne. Men vi har brugt de forgangne år på at skærpe vores produktionsmetoder, og vi har udviklet nye teknologier og metoder, og så har vi samtidig høstet stor erfaring i at producere biogas. Det gør, at vi nu kan producere på en langt mere effektiv og bæredygtig måde. Det skal vi nu udnytte til at sætte yderligere skub i væksten, lyder det fra Nature Energy-direktøren.

15 anlæg om året

Nature Energy driver i dag 12 biogasanlæg i ind- og udland, og allerede i 2022 vil selskabet udvide med anlæg i nye markeder i Europa og Nordamerika, og fra 2024 skal selskabet bygge op mod 15 nye anlæg om året.

- Hvis det globale samfund skal indfri de store grønne ambitioner, der er sat, bliver der behov for mere grøn, klimaneutral biogas. Den vil vi levere med denne strategi, og derfor skal vi ekspandere til nye markeder, siger Ole Hvelplund.

Samtidig har selskabet store teknologiske landvindinder i støbeskeen, og Ole Hvelplund forventer, at de indenfor den nærmeste fremtid vil sætte skub i selskabets vækst.

Afhængig af politikerne

Ole Hvelplund opfordrer samtidig verdens politikere til at følge deres ambitiøse grønne løfter op med handling. 

- Vi er naturligvis afhængige af, at verdens politikere vil gøre, hvad der er nødvendigt for at leve op til Parisaftalen, og det gør man bl.a. ved at sætte turbo på den grønne omstilling og investere i klimavenlig energi som biogas. For der skal handling bag ordene, og så er vi klar til at levere, slutter Ole Hvelplund.

Kommenter artiklen (3)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109