23948sdkhjf

Skibet er ladet med varmepumper: European Energy går ind på det britiske marked

I dag er de fleste britiske hjem og kommercielle bygninger centralt opvarmet med fossilt brændsel, men European Energy Heating, der er stiftet af European Energy og Pure Renewables, planlægger at varme Storbritannien op ved hjælp af elektriske varmepumper.

I England vil European Energy Heating levere standardiserede og specialfremstillede, store elektriske varmepumper til kommercielle formål såsom fjernvarmenetværk, offentlige bygninger, skoler, hospitaler og gartnerier.

De første kontrakter er allerede i hus og European Heating er ved at installere varmepumpesystemer på St. James Hospital Leeds, Greenwich Council District Heating og Buccleuch Estates.

European Energy har allerede en stor portefølje inden for vind- og solsektoren og er gået ind i den grønne varmesektor med det formål at tilbyde grønne varmeløsninger i hele Europa. European Energy Heating UK er den første varmeafdeling uden for Danmark.

- Vi ser et stort potentiale i det britiske varmemarked, hvor de nuværende grønne varmesystemer både er dyrere og mindre effektive, end hvad vi kan tilbyde markedet. Ved at indgå partnerskab med Pure Renewables, som har et omfattende markedskendskab og tilstedeværelse i Storbritannien, sigter vi mod at levere moderne og miljømæssigt bæredygtige varmeløsninger til briterne, siger Claus Jacobsen, Commercial Director Heating hos European Energy i en pressemeddelelse.

Ud over at tilbyde de grønne varmeløsninger som selvstændige enheder, vil det nye selskab også tilbyde systemintegration med sol- og vindenergi for yderligere at forbedre forretningsmodellen og CO2-reduktionen.

Pure Renewables har levereret varmepumpesystemer på mere end 100kW til hoteller, ikke-assisterede boligkomplekser og store landejendomme. Ved at kombinere denne erfaring med European Energy vil European Energy Heating UK kunne designe, specificere og levere varmepumpesystemer større end 250kW.

 - Vi er inde i en spændende tid, hvor der aldrig har været en så klar opfordring til nul-emission opvarmningsalternativer til varmesektoren, som der er nu. Opgaven med at dekarbonisere Storbritanniens varmeinfrastruktur er en stor opgave, men én som vi er i stand til at løse. En stor del af løsningen vil komme via de store varmepumpesystemer, der tilbydes af European Energy Heating UK, siger Chris Whitelock, administrerende direktør for Pure Renewables Ltd.

Chris Whitelock bliver administrerende direktør for det nye joint venture, støttet af David Kennedy som driftsdirektør, en rolle han også har hos Pure Renewables Ltd. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095