23948sdkhjf

Dansk borgmester modtager Women in Energy Award 2021

Som én ud af tre europæiske kvinder modtog Frederikshavn Kommunes borgmester, Birgit S. Hansen, i dag Woman in Energy Award 2021.

Den europæiske energipris uddeles på Europa-Kommissionens initiativ i forbindelse med EU Sustainable Energy Week, og borgmesteren var den ene af i alt tre finalister, der var med i opløbet til prisen.

Borgmester Birgit S. Hansen tildeles energiprisen for sin rolle i Frederikshavn Kommunes ambitiøse klimaplan, der vil reducere CO2-udledningen med over 90 procent i 2050.

Det skriver Frederikshavn Kommune i en pressemeddelelse.

- Som borgmester i Frederikshavn Kommune er jeg glad for at være nomineret. At vinde prisen blandt så stærke finalister er overvældende. Jeg vil gerne takke Europa-Kommissionen for at tage initiativ til Woman in Energy Award. Grøn omstilling er alles ansvar, og vi skal handle nu. Det gør vi i Frederikshavn Kommune, og vi håber, at vi kan inspirere andre til at gøre det samme, siger Birgit S. Hansen.

Frederikshavns kommunes grønne omstilling

Frederikshavn Kommune har udarbejdet en grøn klimaplan, der løber frem mod 2030. Den skal sikre den grønne omstilling og en reduktion i kommunens CO2-udledning med 90,8 procent sammenlignet med 2009. 

Reduktionen skal komme fra energibesparelser, effektiv energianvendelse samt produktion af vedvarende energi. 

Frederikshavn Kommune har iværksat aktiviteter inden for områderne organisering og tværsektorielt samarbejde, energibesparelser og effektiv energianvendelse,produktion af vedvarende energi, nedbringelse af CO2-udledning,l limatilpasning samt fremme af vækst og øget beskæftigelse.

Planen er blandt andet at skabe 485 nye faste jobs og 1.831 midleritdige arbejdspladser i perioden 2020-2030. 

Birgit Hansen er uddannet sygeplejerske og gik ind i politik i 2002, da hun blev valgt ind i byrådet for Socialdemokratiet i Sæby Kommune (senere slået sammen med Skagen og Frederikshavn til den nuværende Frederikshavn Kommune, red.). Hun blev valgt som borgmester i 2014.

Birgit Hansen var den første til at underskrive borgmesterpagten for klima og energi, som vedrører 320 mio. europæiske indbyggere.

Om Woman in Energy Award

Med prisen ønsker Europa-Kommissionen at anerkende inspirerende personer, der går i front inden for deres felt.

Prisen uddeles af en ekspertjury og af borgerne via en offentlig afstemning.

Nominerede til Woman in Energy Award 2021:

  • Mònica Guiteras Blaya fra EmpowerMed-projektet hjælper med at løfte samfund ud af energifattigdom.
  • Borgmester Birgit Hansen har lanceret en ambitiøs plan, der skal gøre Frederikshavn Kommune klimaneutral i 2050.
  • Dr. Karolina Lipińska baner vejen for Østersø offshore energi gennem den pommerske platform for udvikling af havvind

Kilde: Frederikshavn Kommune

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093