23948sdkhjf

Hofor skal have ny administrerende direktør

- Det er tid til familie og et nyt kapitel i arbejdslivet for Lars Therkildsen. Derfor forlader han senest næste sommer Hofor.

- Det er ikke en let beslutning, men en beslutning som jeg har overvejet i et stykke tid. Og jeg synes, at tidspunktet er det helt rigtige nu. Hofor har fået ny bestyrelsesformand, er i god gænge og med den nye koncernstrategi, som vi vedtog sidste år, er kursen lagt for de kommende år. Det giver en ny direktør ro til at sætte sig ind i vores store komplekse virksomhed, siger Lars Therkildsen og forsætter:

- Jeg kommer til at savne de mange dygtige mennesker i virksomheden og i vores bestyrelser, som jeg har arbejdet tæt sammen med igennem årene. Det har været både spændende og givende. Men dåbsattesten siger næsten 65 år, og derfor er det nu, hvis jeg også skal nå at hellige mig en karriere indenfor bestyrelsesarbejdet. Ligesom jeg ser frem til at få mere tid til familien og mine mange fritidsinteresser.

Ingen overraskelse

Hofors bestyrelsesformand Susanne Juhl beklager Lars Therkildsens beslutning, som dog ikke kommer bag på hende:

- På Lars' initiativ har vi sammen drøftet det rigtige tidspunkt for hans exit. Det synes vi er nu, hvor der er ro om virksomhedens udvikling, og vi har mulighed for at tilrettelægge en god og styret overlevering. Desuden har vi aftalt, at Lars bliver ved roret, lige indtil hans efterfølger tiltræder. Samtidig har vi en stærk og effektiv ledelsesgruppe i Hofor. Der bliver derfor ikke noget vakuum i den daglige ledelse og beslutningskraften er fortsat på max styrke. Det er vigtigt. Naturligvis havde jeg ønsket mig et mangeårigt samarbejde med Lars om Hofor, men jeg forstår hans beslutning og ønsker ham alt muligt held og lykke i hans fremtidige virke, siger Susanne Juhl.

På vegne af bestyrelserne takker hun desuden Lars for et fremragende samarbejde gennem årene.

Processen med at finde en afløser for Lars Therkildsen bliver nu indledt, og det forventes, at en ny direktør kan tiltræde senest medio 2022.  

I spidsen for grøn omstilling

Lars Therkildsen tiltrådte som administrerende direktør for Københavns Energi i 2008. Siden da er virksomheden blevet til Hofor og er vokset betydeligt i både omfang og samfundsansvar.

Med Lars Therkildsen i spidsen har Hofor gennem årene markeret sig som en afgørende spiller og drivkraft i den grønne omstilling af forsyningssektoren, og virksomheden er hovedaktør i Københavns bestræbelser på i 2025 at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad. Blandt resultaterne over de seneste 10 år kan fremhæves:

  • Dannelsen af Hofor i 2013. Det blev klart, at fremtidens udfordringer med at skaffe rent drikkevand og beskytte byområderne mod klimaforandringerne kræver sammenhold og samarbejde på tværs af kommunale skel. HOFOR blev dannet efter en fusion af forsyningsselskaberne i otte hovedstadskommuner.
  • I dag er Hofor landets største multiforsyningsvirksomhed og blandt Danmarks 100 største virksomheder. Virksomheden opererer både på et monopoliseret og et kommercielt marked og er med i hele værdikæden fra produktion over distribution og slutsalg til kunderne.
  • Nye forretningsområder og teknologier, der nedbringer CO2-udledningen, har taget form og fart Bl.a.: Det ambitiøse vindmølleprogram, fjernkøling af det københavnske erhvervsliv og store varmepumper.
  • København blev kulfri. Det skete i 2020, da det store nye højeffektive biomassefyrede kraftvarmeværk på Amager blev sat i drift efter flere års byggearbejde.
  • Moderniseringen af vores vandværker er sat på sporet og tegner en ny generation af topmoderne fuldautomatiske vandværker med blødgøringsanlæg til fjernelse af kalk.
  • Klimatilpasning af hovedstadsområdet. Et program med omkring 450 enkeltprojekter er sat i gang og skal over de næste 15 år mindske risikoen for oversvømmelser af byområderne samt spildevands-overløb til vores vandområder.

Kilde: Hofor

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096