23948sdkhjf

Novozymes partner i energiprojekt

Novozymes har købt sig ind i Maabjerg Energy Concept og bliver nu partner i konsortiet, der også har Dong Energy, Vestforsyning, Struer Forsyning og Nomi som partnere.
Novozymes får nu en plads i bestyrelsen, hvor enzymkoncernen skal bidrage med sin bioteknologiske ekspertise i projekteringen af anlægget, der både skal lave biogas, cellulosebaseret bioethanol, el og varme.

- Vi har inviteret Novozymes til at deltage i konsortiet, fordi vi er meget interesserede i, at virksomheden deltager i projektfasen op til beslutningen om at videreføre anlægget, siger Jørgen Udby, administrerende direktør for Maabjerg Energy Concept og tilføjer:

- Novozymes' enzymer og biotekekspertise er altafgørende for en stabil og profitabel produktion af biogas og bioethanol fra husholdningsaffald og halm.

Hos Novozymes ser direktør med ansvar for Novozymes' marketing på ethanol-området, Poul Ruben Andersen, anlæg som dette som er en god investering i fremtiden.

- Vi er gået med i konsortiet for at hjælpe med udarbejdelsen af et pilotprojekt, som undersøger de teknologiske og finasielle muligheder. Maabjerg Energy Concept er et konkret eksempel på, hvordan biomasse fra affald kan erstatte fossile brændsler, og anlægget har potentialet til at blive et rigtig bioraffinaderi, et vigtigt skridt på vejen til en biobaseret økonomi. Anlæg som dette kan på sigt bygges over hele verden, fordi de kan anvende mange forskellige slags affald som input og producere mange forskellige slags output, siger Poul Ruben Andersen.

Anlægget vil hvert år kunne producer omkring 94 millioner kubikmeter biogas, hvoraf en stor del kan opgraderes til naturgas. Dertil kommer 73 millioner liter bioethanol samt fjernvarme til 20.000 husstande og el til flere tusinde husstande.


Læs også:
Vestjysk bioraffinaderi nærmere realisering
Banebrydende koncept for bioenergi i Måbjerg
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125