23948sdkhjf

Priess fejrer 100 år

Den 9. september fejrer Priess A/S 100-års jubilæum i hovedkontoret i Vinderup øst for Struer.

Virksomheden er kommet langt, siden den unge elektrikersvend Alfred Priess i 1921 startede sin installationsforretning. Med kompetencer inden for stålproduktion, elektronik, solceller og en lang række andre, højteknologiske områder har Priess A/S grebet mulighederne, når de var der. Ikke mindst takket være en engageret arbejdsstyrke, som i dag tæller over 150 medarbejdere.

Forventning om markant vækst

Nu tager Priess A/S hul på de næste 100 år med forventninger om markant vækst. Det sker med en vision som leverandør til den grønne omstilling og med afsæt i en målrettet fokusering, som virksomheden har gennemgået de senere år. Produktionen er trimmet, strategien er opdateret, og ikke-strategiske områder er solgt fra.

- Vi er gearet til at vokse, fordi vores løsninger understøtter den grønne og den digitale omstilling. Internationalt lytter kunderne til os, fordi vi bliver set som et foregangsland inden for områder som fjernvarme og fibernet. Løsninger som blandt andet tyskerne efterspørger, siger administrerende direktør Ole Bjerre Christiansen.

Den grønne virkelighed banker på

De ambitiøse planer med omstilling til elbiler og etablering af flere solcelleparker stiller betydelige krav til udbygningen af elnettet i form af flere transformer- og ladestationer. Inden for fjernvarme er kun 15 procent af de tyske husstande forsynet med fjernvarme mod 65 procent i Danmark. Der er derfor et stort potentiale for at udvikle fjernvarmen i Tyskland.

Også i den digitale omstilling ser virksomheden et stort potentiale, hvor specielt Covid-19-pandemien har afdækket et stort behov for udbygning af digital infrastruktur i mange lande. Alle virksomhedens produktgrupper understøtter i dag både den grønne og den digitale omstilling. Det gælder for eksempel transformerstationer til effektivisering af elforsyningen samt teknikskabe til fiber, der kan styrke den digitale acceleration.

I 2019 etablerede Priess salgskontor i Tyskland, for at være aktivt til stede på et marked, hvor den grønne omstilling i høj grad trænger sig på, og i år fik virksomheden et gennembrud på det tyske marked, da de leverede den første Plug & Play-pumpestation til fjernvarmenettet i Berlin.

Planerne bakkes op af den nye ejer Cordsen Capital, og den nye bestyrelsesformand Christian Cordsen, der har stor erfaring med at udvikle virksomheder. Den Haderslev-baserede virksomhed overtog ejerskabet tidligere på året og står fuldt og helt bag virksomhedens ambitiøse planer.  

Jubilæet fejres i Vinderup

Den 9. september fejres 100-års jubilæet på virksomhedens hovedkontor i Vinderup. Det sker med aktiviteter som blandt andet en intern messe for kunderne, hvor Priess og leverandører udstiller løsninger. Messen afholdes den 9 september, og fredag den 10. september klokken 11-16 er der åbent hus for familie, venner og alle interesserede fra lokalområdet.

H.C. Østerby, borgmester i Holstebro Kommune, holder tale, og det hele afsluttes med en stor fest for medarbejderne lørdag den 11. september.

- Investeringerne skal øges markant på vores fabrik i Vinderup, både med flere ansatte og med hensyn til udvikling og produktionsfaciliteter. Samtidig ser vi ind i et travlt efterår ordremæssigt, og det er da den bedste måde at fejre jubilæum på, slutter Ole Bjerre Christiansen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094