23948sdkhjf

Dansk producent sender teknikhuse til tysk kæmpeprojekt

Med udrulningen af 22.000 kilometer fiberkabler i Mecklenburg og Schwerin, Tyskland er WEMACOM Breitband godt i gang med at hjælpe digitaliseringen af det tyske samfund på vej.

Den danske koncern Priess fra midtjyske Vinderup spiller en nøglerolle i projektet med leveringen af nøglefærdige teknikhuse leveret på blokvogn i Tyskland.

- Vi ledte efter en løsning, hvor stationen kunne leveres som en plug and play-løsning, så vi blot skulle sørge for at føre strøm og fiberkablerne frem, siger Volker Buck, CEO for bredbåndsleverandøren Wemacom Breitband, i en pressemeddelelse.

Siden Wemacom påbegyndte fiberudrulningen i 2017, er der leveret mere end 60 teknikhuse, og i alt er der planlagt levering af 130 teknikhuse. Husene er opbygget i en sandwichkonstruktion med stålplader og 100 mm isolering i væggene. 

Kunden skal således blot udpege en placering, sørge for, at de relevante installationer er ført frem og lægge en fast sandpude huset kan stå på. 

- Huset er komplet monteret fra fabrikken i Vinderup med elinstallationer, ODF-racks, aktive racks, kølesystem og fiberguides, fortæller Torben Engmann Kristensen fra Priess A/S, produktchef for teknikhusene.

I de kommende år fortsætter udrulningen af Wemacoms fibernet, og planerne omfatter et større antal teknikhuse fra Priess. Det endelige antal kendes endnu ikke, fordi projektet udvikler sig dynamisk, og flere og flere kunder ønsker at få lagt bredbånd ind. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109