23948sdkhjf

Et kinderæg af en forsyningspark – milepæl på 300 millioners projekt i Assens

Assens Forsyning er godt i gang med at bygge en stor ny, højteknologisk forsyningspark, som skal erstatte de otte mindre renseanlæg i kommunen og samle alle Assens Forsynings vandaktiviteter ét sted. 

Den 1. september bliver de traditionsrige rejsegildekranse hejst over flere af de centrale bygninger i Forsyningsparken, oplyser Assens Kommune i en pressemeddelelse. 

Assens Forsyning har allerede opført og taget et nyt højteknologisk og forsyningssikkert vandværk i brug. Rejsegildet markerer, at de resterende entrepriser, som Hoffmann og konsortiet ”Assens Ny Renseanlæg”, med Jacobsen & Blindkilde og EnviDan, står for, også er godt på vej og bliver leveret og færdigopført til tiden. 

Administration for sig og renseanlæg for sig

Hoffmann er totalentreprenør på Assens Forsynings administrations- og værkstedsbygning. Opgaven udføres sammen medarkitekterne Adept og rådgivende ingeniører Moe.

Entreprisesummen for de 2.700 kvm administration samt 2.000 kvm værksted og lager udgør cirka 65 mio. kr. 

Det nye renseanlæg, som Jakobsen & Blindkilde sammen med Envidan opfører i konsortiet Nyt Assens Renseanlæg, har et budget på en kvart milliard. Cubo er tilknyttet som arkitekter og Møller og Grønborg som landskabsarkitekter

– Jeg er dybt imponeret over den timing og dygtighed, der er udvist af både entreprenører, håndværkere og rådgivere! Det har været en kæmpe fornøjelse at følge jeres arbejde og se den fremdrift, der uge fra uge, har været i byggeriet, siger adm. direktør for Assens Forsyning, Birger Strandby Ernst, i pressemeddelelsen. 

Forsyningsparken har både til formål at sikre forsyningen af kritisk infrastruktur til borgere og virksomheder i hele Assens Kommune, og vil samtidig gavne klimaet og miljøet: 

– Ved at anvende de nyeste og mest effektive teknologier, reducerer vi udledningen af CO2 fra elforbruget til transport og rensning af spildevand med hele 60 pct. svarende til 400 ton om året. Samtidig bliver anlægget så energieffektivt, at det producerer mere energi i form af el og varme, end det forbruger, siger bestyrelsesformand for Assens Forsyning, Poul Erik Kristiansen, som derfor kalder anlægget for ”noget af det mest effektive og miljøvenlige” i branchen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094