23948sdkhjf

Nu indvier Vattenfall og kronprinsen Skandinaviens største havmøllepark

Alle 72 havmøller er på plads og klar til at levere strøm fra Kriegers Flak, der er Vattenfalls nyeste og til dato største havmøllepark.

Havmølleparken har en produktionskapacitet på 604 MW, svarende til det årlige forbrug i omkring 600.000 danske husstande.

Det gør Kriegers Flak til Danmarks og Skandinaviens største havmøllepark, der kommer til at øge elproduktionen fra vindmøller i Danmark med omkring 16 procent.

Kriegers Flak vil blive officielt indviet af H.K.H. Kronprinsen ved en reception den 6. september på Geocenter Møns Klint, hvorfra man kan se Kriegers Flak, der ligger 15-40 kilometer ud for kysten.

- Vi er meget stolte af det bidrag, Kriegers Flak kommer til at give til vindenergiproduktionen i Danmark og til den grønne omstilling. Efter en succesfuld opførelse er Kriegers Flak nu klar til at levere grøn el til de danske husstande og til industrien, og vi glæder os til, at Kronprinsen og ministeren kommer for at markere den store begivenhed sammen med os, siger Vattenfalls CEO, Anna Borg.

Det er ikke første gang, at kronprinsen indvier en af Vatttenfalls havmølleparker. I 2019 indviede han sammen med statsminister Mette Frederiksen Horns Rev 3, der med sine 409 MW dengang var Danmarks største havmøllepark.

Fakta om Kriegers Flak

  • Kriegers Flak har en produktionskapacitet på 604 MW
  • Havmølleparken kan dække det årlige elforbrug i omkring 600.000 danske husstande
  • Kriegers Flak vil øge den danske vindenergiproduktion med omkring 16 procent
  • De 72 vindmøller har hver en samlet højde på 188 meter og vejer op til 800 tons
  • Vindmølleparken er placeret i Østersøen, 15-40 kilometer ud for kysten
  • Vindmølleparken dækker et areal på 132 km2 og er forsynet med omkring 170 kilometer undervandskabler

Kilde: Vattenfall

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14