23948sdkhjf

Vattenfall byder på verdens første offshore brintklynge i Holland

Ud for den hollandske kyst opføres der i de kommende år nye vindmølleparker.

Den næste i rækken er Hollandse Kust West, og til efteråret offentliggøres det, hvem der får tilladelsen til opførelsen.

Vattenfall har udarbejdet tilbuddet på en del af vindmølleparken, nemlig delområde VII. Hvis Vattenfall vinder licitationen på "sit" delområde, vil virksomheden der opføre verdens første brintklynge som en del af en havmøllepark.

Det oplyser Vattenfall i en pressemeddelelse.

Brinten føres til Rotterdam

Tre vindmøller vil blive udstyret med elektrolysatorer. Den brint, de producerer, vil via en rørledning blive ført til havnen i Rotterdam, hvor den vil blive tilsluttet brintnettet. 

Gennem et netværk af rørledninger vil brinten derefter blive transporteret ud til forbrugerne, præcis som naturgas bliver det i dag.

Om Hollandse Kust West

  • Ud for den hollandske kyst opføres der i de kommende år en række nye vindmølleparker. 
  • Den næste i rækken er Hollandse Kust West. 
  • Dette projekt består af to dele, delområde VI og delområde VII, hvor delområde VII først og fremmest vil blive vurderet på systemintegration: planerne om den bedst mulige sammenkobling af fremtidens energisystem. 
  • Vattenfall byder på begge delområder. 
  • Til efteråret bliver det offentliggjort, hvem der får tilladelsen til opførelsen.

Kilde: Vattenfall

- Der foreligger forskellige planer om brintfabrikker på land, men endnu ikke særlig mange om produktion på havet. Selv om det netop er en logisk udvikling, fortæller Catrin Jung, Vattenfalls Head of Offshore Wind og fortsætter:

- Brintproduktion ved kilden giver klare fordele, ikke kun set i et økonomisk perspektiv, men også fordi det er praktisk.

Klyngen får en samlet effekt på 45 MW

Tidligere på året fik Vattenfall tilskud fra de skotske myndigheder til at udvikle verdens første brintvindmølle ud for Aberdeen.

Med Hollandse Kust West vil Vattenfall nu tage det næste skridt og koble flere brintvindmøller sammen.

- Brint kommer til at spille en vigtig rolle i fremtiden. Den erfaring, vi opnår fra den havbaserede produktion i Skotland, kan vi anvende i større skala på Hollandse Kust West. Parken er dermed et afgørende skridt på vejen mod brintproduktion i kommerciel skala, siger Catrin Jung.

I brintklyngen, som består af tre vindmøller, opsættes der containere på særlige platforme. Containerne er fyldt med elektrolysatormoduler, transformatorer og batterier. 

Tilsammen gør containerne det muligt at omdanne den strøm, der produceres i vindmøllerne, til brint. Klyngen får en samlet effekt på 45 MW.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11