23948sdkhjf

Corona forsinkede rekordinvestering: Nu har Force Technology taget første spadestik

Flaget var hejst, og den røde løber rullet ud, da Hanne Christensen, administrerende direktør for Force Technology, fredag formiddag tog første spadestik til et unikt byggeri, der skal huse verdens største anlæg til kalibrering af gasmålere. 

Bygningen bliver på cirka 1.800 kvadratmeter, og selve anlægget, der kaldes et loop, bliver 55 meter langt og 15 meter bredt. Prisen kommer til at løbe op i 65 millioner kroner, og anlægget skal indvies i 2023.

- Det er den største investering i Force Technologys historie og ventes at skabe 20 nye arbejdspladser alene i løbet af de kommende to år, fortalte Hanne Christensen.

Loopet skulle oprindeligt have været klar til drift i år, men på grund af coronapandemien valgte Force Technology at revurdere projektet, som nu bliver betydeligt større end først planlagt.

Kunder fra hele verden

Det nye anlæg bliver mere end dobbelt så stort som et eksisterende anlæg. Faktisk bliver det det største af sin art i verden, og det vil kunne håndtere brintblandinger for at kunne imødekomme fremtidens grønnere brændsler. 

- Vi er de eneste, der vil være i stand til at kalibrere målere i det fulde range af tryk og flow, og det er der efterspørgsel på. Der er penge i at vide nøjagtigt, hvor meget gas der flyder gennem et rør, fortalte Hanne Christensen.

Samtidig kan Force Technologys anlæg i Vejen lave de mest præcise målinger af, hvor mange kubikmeter gas, der løber gennem rørene.

- Derfor elsker vores kunder at sende deres målere her til Vejen, forklarede hun
Kunderne kommer fra hele verden og er både producenter af gasmålere og dem, der bruger gasmålerne som for eksempel gasselskaber og distributører.

Nyt anlæg giver boost

Teknologien bag det nye kæmpe loop har Force Technology selv udviklet, og det er faktisk en videreudvikling af det eksisterende anlæg.

Thomas Boy Jacobsen, der er driftsleder i Vejen, glæder sig over udvidelsen, som vil give et stort løft.

- Vi er verdensførende på vores område, og det kan vi godt være stolte af. Udvidelsen bliver et boost for os, så vi også fremover kan tilbyde vores kunder fleksibilitet, kundeservice og kvalitet, siger han.

Anlægget er efter planen klar til drift i begyndelsen af 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079