23948sdkhjf

Semco Maritime udvikler væsentlig komponent til stort dansk CO2-fangst- og lagringsprojekt

Konsortiet bag CO2-fangst og lagringsprojektet Greensand vil til september ansøge om den EUDP-støtte, der skal bane vejen for projektet, hvor parterne skal demonstrere de store muligheder ved at opsamle, transportere og lagre CO2 sikkert og miljøvenligt i udtømte oliebrønde i Nini-feltet mere end 1.500 meter nede i undergrunden.

Som en af partnerne i Greensand-konsortiet skal Semco Maritime bidrage med en væsentlig kompontent. 

Virksomheden skal nemlig designe, indkøbe, fremstille og installere den enhed, der effektivt kan overføre den opsamlede CO2 fra et fragtskib til de inaktive platforme og videre ned i de udtømte oliebrønde. 

Med afsæt i koncernens erfaringer fra Oil & Gas-divisionen har Semco Maritime udarbejdet konceptet, der skal udvikles og installeres i pilotprojektets næste fase. 

- Vi er stolte over at deltage i Greensand-konsortiet. Vi er glade for, at Semco Maritimes kompetencer og den mangeårige erfaring fra Oil & Gas-divisionen kan bringes i spil, så vores medarbejdere sammen med de øvrige konsortiepartnere kan udnytte de inaktive platforme og udtømte oliefelter i den grønne omstillings tjeneste, siger Senior Vice President, Semco Maritime Oil & Gas, Anders Benfeldt i en pressemeddelelse.

Semco Maritime indgår sammen med flere end 25 virksomheder i Greensand-konsortiet, der ledes af Ineos Oil & Gas Denmark og Wintershall DEA.

Pilotprojeket skal muliggøre CO2-lagring fra 2025 og bane vejen for den politiske målsætning om at lagre 4-8 millioner rons CO2 årligt fra 2030.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.823